«Άφαντο» το… παγκάρι σε ναούς ορεινών χωριών του Πωγωνίου!

on .

PAGKARI DIARRHKSH GHROMERI 30 10 22

Έπειτα από ένα διάστημα σχετικής «ύφεσης», κυρίως λόγω της πανδημίας και των μέτρων που επιβλήθηκαν για την αντιμετώπισή της, καταγράφονται και πάλι περιστατικά διαρρήξεων εκκλησιών σε ορεινά και απομακρυσμένα χωριά της περιοχής μας.

Αυτή τη φορά στο… στόχαστρο των επιτηδείων μπήκε το παγκάρι ναών σε οικισμούς του Πωγωνίου. Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η ιστοσελίδα «Epiruspost», οι δράστες, πιθανότατα έδρασαν το Σάββατο και μέχρι στιγμής έχουν διαπιστωθεί διαρρήξεις σε έξι εκκλησίες διαφορετικών χωριών ενώ δεν αποκλείεται να έχουν διαπραχθεί κι άλλες οι οποίες δεν έχουν γίνει ακόμη αντιληπτές.

Διέρρηξαν εκκλησίες

Συγκεκριμένα, οι «ποντικοί» διέρρηξαν εκκλησίες στα χωριά Αρετή, Ιερομνήμη, Ρεπετίστα, Κουκλιούς, Ριάχοβο και Μαζαράκι με σκοπό να σηκώσουν τα παγκάρια. Ωστόσο, στην προσπάθειά τους να εισέλθουν στο εσωτερικό των συγκεκριμένων ναών προκάλεσαν και αρκετές ζημιές κυρίως σε πόρτες και παράθυρα. Μάλιστα, στο Μαζαράκι και στην προσπάθειά τους να διαρρήξουν την εκκλησία έγιναν αντιληπτοί από τους κατοίκους όμως κατάφεραν να διαφύγουν.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, έπειτα από τις διαρρήξεις των τελευταίων ημερών γίνονται έλεγχοι σε ναούς και άλλων χωριών της περιοχής του Πωγωνίου προκειμένου να διαπιστωθεί εάν οι επιτήδειοι επιχείρησαν να ανοίξουν και αυτές και να πάρουν το παγκάρι.

Έκλεψαν ηλικιωμένους

Σε άλλα νέα από το αστυνομικό δελτίο, εξιχνιάσθηκε από το Αστυνομικό Τμήμα Ζηρού σε συνεργασία με το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας κλοπή, που έγινε πριν λίγες ημέρες σε χωριό της Πρέβεζας. Για την υπόθεση ταυτοποιήθηκαν τρία άτομα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε σχετική δικογραφία. 

Ειδικότερα, δύο από τους κατηγορούμενους εισήλθαν σε σπίτι ηλικιωμένων, από όπου αφαίρεσαν χρηματικό ποσό 850 ευρώ και διάφορα χρυσαφικά. Στη συνέχεια, επιβιβάστηκαν σε αυτοκίνητο, στο οποίο τους ανέμενε ο τρίτος κατηγορούμενος και τράπηκαν σε φυγή. Η σχηματισθείσα δικογραφία υποβλήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας.