Συστήνεται κοινή ομάδα εργασίας για τη δημιουργία διασυνοριακού πάρκου Αώου

on .

PERIBALLON

• Η σύγκληση κοινής ομάδας εργασίας για τη δημιουργία ενός νέου διασυνοριακού πάρκου «Αώου – Vjosa», Ελλάδας – Αλβανίας, στα πρότυπα του πάρκου της λίμνης Πρεσπών, με στόχο την άμεση προστασία της βιοποικιλότητας του ποταμού, συμφωνήθηκε χθες κατά τη διάρκεια συνάντησης του Υπουργού Περιβάλλοντος Κ. Σκρέκα και του υφυπουργού Γ. Αμυρά με την Αλβανίδα υπουργό Τουρισμού Mirela Kumbaro.

Η εναρκτήρια συνάντηση της ομάδας εργασίας θα πραγματοποιηθεί τον Μάρτιο στην Αλβανία, ενώ οι δύο πλευρές συμφώνησαν να υπογραφεί σχετικό Μνημόνιο Κατανόησης (MoU) ανάμεσα στις δύο χώρες που θα εξειδικεύει τις επόμενες δράσεις για την προστασία του ποταμού.

Την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας θα εκπροσωπήσει ο Υφυπουργός Γ. Αμυράς.

Κατά την χθεσινή συνάντηση, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση οι Υπουργοί συζήτησαν τις επιπτώσεις που έχει η διεθνής ενεργειακή κρίση στις δύο χώρες, ενώ ο κ. Σκρέκας παρουσίασε την εθνική πολιτική της Κυβέρνησης στον τομέα της ενέργειας αλλά και τον τρόπο που λειτουργεί υπέρ των πολιτών ο καινοτόμος μηχανισμός ανάκτησης των υπερκερδών από τους ηλεκτροπαραγωγούς.