Κύκλωμα έστηνε… δόκανο σε ανυποψίαστους πολίτες!

on .

APATES THLEFONIKES HLEKTRONIKES

• Ανυποψίαστους πολίτες μεγαλύτερης κυρίως ηλικίας εξαπατούσε μέσω τηλεφωνικών κλήσεων κύκλωμα το οποίο είχε «ειδικευθεί» στη συγκεκριμένη πρακτική. Κατάφερνε έτσι σε κάποιες περιπτώσεις να αποσπά σημαντικά χρηματικά ποσά από τα θύματά του.

Το ίδιο συνέβη αυτές τις ημέρες και στη γειτονική Άρτα, όπου στήθηκε απάτη σε βάρος ηλικιωμένης. 

Ωστόσο, την υπόθεση εξιχνίασαν οι αστυνομικές Αρχές, ταυτοποιώντας τα στοιχεία μίας αλλοδαπής, η οποία συνελήφθη και κατηγορείται για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και απάτη. 

Αιφνιδιαστικές κλήσεις

Το κύκλωμα που δραστηριοποιείται στις απάτες έκανε την εμφάνισή του και σε περιοχές της Άρτας, μέσω της πραγματοποίησης αιφνιδιαστικών τηλεφωνικών κλήσεων σε ανυποψίαστους πολίτες. Συγκεκριμένα, μέλος του, προσποιούμενο στενό συγγενικό πρόσωπο των καλούμενων, ζητούσε μεγάλα χρηματικά ποσά, προκειμένου είτε να υποβληθεί άμεσα σε χειρουργική επέμβαση, επειδή είχε δήθεν τραυματιστεί σοβαρά σε τροχαίο, είτε να αποφύγει τις συνέπειες του νόμου, επειδή είχε προκαλέσει θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα με θύμα ανήλικο. 

Τους έδωσε 10.000!

Σε μία, λοιπόν, από τις περιπτώσεις (ανάλογες έχουν καταγραφεί και στα Γιάννενα), ηλικιωμένη στην πόλη της Άρτας πείστηκε και σύμφωνα με τις υποδείξεις, πέταξε από το μπαλκόνι του σπιτιού της σακούλα με το χρηματικό ποσό των 10.000 ευρώ, την οποία παρέλαβε άγνωστη γυναίκα, μέλος του κυκλώματος, που είχε αναλάβει την παραλαβή των χρημάτων στις περιπτώσεις που το εγκληματικό σχέδιο επιτύγχανε. 

Ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, οι αστυνομικοί κατάφεραν, μέσα σε ελάχιστο χρόνο, να ανακαλύψουν την ταυτότητα της γυναίκας, αλλοδαπής καταγωγής, ενώ ταυτοποιήθηκαν ακόμη τρεις περιπτώσεις απόπειρας εξαπάτησης πολιτών με την ίδια μεθοδολογία από τα μέλη του εν λόγω κυκλώματος. 

«Μπλόκο» στα σύνορα

Για την αναζήτηση της αλλοδαπής ενημερώθηκαν όλες οι αστυνομικές υπηρεσίες ανά την επικράτεια, με αποτέλεσμα να συλληφθεί προχθές τα ξημερώματα στο συνοριακό σημείο ελέγχου Προμαχώνα Σερρών από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Σιδηροκάστρου, κατά την προσπάθειά της να διαφύγει στη Βουλγαρία. Στην κατοχή της βρέθηκαν και κατασχέθηκαν χρηματικό ποσό 40 ευρώ, 25 λέβα Βουλγαρίας και δύο κινητά τηλέφωνα. Η συλληφθείσα προσήχθη στο Τμήμα Ασφάλειας Άρτας και στη συνέχεια οδηγήθηκε στον τοπικό Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών.