Το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων τιμά την Ημέρα των Τριών Ιεραρχών

on .

PANEPISTHMIO GLYPTO

• Την καθιερωμένη εορταστική εκδήλωση των Τριών Ιεραρχών, θα πραγματοποιήσει το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων τη Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου, Ημέρα των Ελληνικών Γραμμάτων και ώρα 19.00, στην Αίθουσα Τελετών «Γεώργιος Μυλωνάς», στην Πανεπιστημιούπολη.

Η εκδήλωση θα ανοίξει με τον χαιρετισμό της Πρυτάνεως Άννας Κ. Μπατιστάτου, ενώ η Καθηγήτρια του Τμήματος Ιατρικής, Ευαγγελία Η. Ντζάνη θα εκφωνήσει τον πανηγυρικό της ημέρας, με θέμα «Η Παιδεία ως καταλύτης για την επίτευξη της ενιαίας Υγείας».  Θα ακολουθήσει απονομή τιμής στα μέλη της Πανεπιστημιακής Κοινότητας που αφυπηρέτησαν το περασμένο έτος, καθώς και απονομή βραβείου στον πρώτο εισαχθέντα φοιτητή του Τμήματος Φιλολογίας από την οικογένεια του αείμνηστου Καθηγητή της Φιλοσοφικής Σχολής και πρ. Αντιπρύτανη Γεωργίου Σαββαντίδη.

Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με μουσικό πρόγραμμα από φοιτητές του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.  Συμμετέχουν οι φοιτητές της τάξης του Δρ. Ντμίτρι Γκουντίμοβ Ηλιάνα Κουμπούρα, τσέλο, Φωτεινή-Ειρήνη Κουτσούκου, τσέλο, Ορφέας Λότσκο, τσέλο, Κατερίνα Σεγκούνα-Πλιόγκου, τσέλο, Θεόδωρος Σκούρτης, τσέλο και Ευθύμιος Σφαιρόπουλος, κόντρα μπάσο και οι διδάσκοντες Δρ. Ντμίτρι Γκουντίμοβ, τσέλο και Δρ. Βαλέρι Ισμαγκίλοβ, πιάνο. Θα ερμηνεύσουν έργα των J.S. Bach, J. Klein, S. Rachmaninov και D. Schostakovich 

Σημειώνεται πως η εκδήλωση θα μεταδοθεί απευθείας μέσω

 του συνδέσμου: https://diavlos.grnet.gr/uoi την προγραμματισμένη ημέρα και ώρα.

Μνημόσυνο Ευεργετών

Εξάλλου, τη  Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου και ώρα 09.30 θα τελεστεί το καθιερωμένο ετήσιο Αρχιερατικό μνημόσυνο των Ευεργετών και Διδασκάλων της πόλης των Ιωαννίνων και της Ηπείρου, καθώς και των Μελών της Πανεπιστημιακής Κοινότητας στον Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου (Αρχιμανδρειό).