Κακώς η Περιφέρεια κλείνει τα δημόσια ΚΤΕΟ της Ηπείρου

on .

ZAPSAS

• Το θέμα των δημοσίων ΚΤΕΟ που έκλεισαν σε όλη την Ήπειρο έπρεπε να έρθει στο Περιφερειακό Συμβούλιο, τονίζει ο επικεφαλής της παράταξης «Κοινό των Ηπειρωτών» Γιώργος Ζάψας, προκειμένου να γίνει ένας απολογισμός από συγκροτήσεως της περιφέρειας και της ανάληψης της ευθύνης λειτουργείας των πρώην νομαρχιακών ΚΤΕΟ από τον Αλ. Καχριμάνη. «Δημοκρατικοί κανόνες επιβάλλουν να το κάνει έστω και τώρα κι ας μην το συνηθίζει», επισημαίνει χαρακτηριστικά. 

Σύμφωνα με τον κ. Ζάψα, με την ιδιωτικοποίηση των ΚΤΕΟ αφαιρείται μια αποκεντρωμένη αρμοδιότητα. Κλείνει μια υπηρεσία η οποία είχε έσοδα και την οποία ούτε η «τρόϊκα» δεν σκέφτηκε να ακουμπήσει. Μια υπηρεσία η οποία δημιουργήθηκε για να λειτουργήσει ως ρυθμιστής της αγοράς, ενισχύοντας σε μεγάλο βαθμό τη δημόσια ασφάλεια. Με το κλείσιμο των δημόσιων ΚΤΕΟ χάνεται πολύτιμη γνώση και εμπειρία που αποκτήθηκε με δαπάνες του δημοσίου. 

Επερώτηση ΛΑΣΥ

Στο μεταξύ, επερώτηση για το κλείσιμο του ΚΤΕΟ Ιωαννίνων κατέθεσε χθες η «Λαϊκή Συσπείρωση», στην οποία αναφέρεται ότι δεν πρόκειται για αναστολή της λειτουργίας αλλά για οριστικό κλείσιμο. Ότι η Περιφερειακή Αρχή όχι μόνο δεν έκανε καμία ενέργεια για να αποτρέψει το κλείσιμο αλλά το μεθόδευσε ώστε να μην χαθεί ούτε δεκάρα από τα κέρδη των επιχειρηματιών. Οι περιφερειακοί σύμβουλοι του ΚΚΕ Τίνα Ζέκα, Γιώργος Πρέντζας και Κώστας Κωτσαντής καλούν τον Περιφερειάρχη να απαντήσει για ποιο λόγο έβγαλε δελτίο τύπου για την αναστολή λειτουργίας του ΚΤΕΟ Ιωαννίνων ενώ δεν υπήρχε απόφαση αναστολής και γιατί, αντί να προσλάβει προσωπικό ώστε να λειτουργήσει το ΚΤΕΟ, αντίθετα μετακίνησε το εναπομείναν μόνιμο προσωπικό σε άλλες υπηρεσίες.