Τελευταίος χρόνος θητείας με τους ίδιους Αντιδημάρχους

on .

DHMARXEIO IOANNINON

• Mε το ίδιο σχήμα Αντιδημάρχων με το οποίο πορεύθηκε την περσινή χρονιά θα ολοκληρώσει τη θητεία της, εκτός απροόπτου πάντα, η Δημοτική Αρχή Ιωαννίνων, καθώς, με απόφαση του Δημάρχου Μωυσή Ελισάφ, διατηρούνται όλοι στα πόστα τους και δεν γίνονται αλλαγές προσώπων. Συνολικά πρόκειται για 12 Αντιδημάρχους εκ των οποίων οι εννέα λαμβάνουν αντιμισθία. 

«Προχωρούμε στον τελευταίο χρόνο της παρούσας θητείας με σκοπό να ολοκληρώσουμε μία σειρά δρομολογημένων έργων και παρεμβάσεις που σταδιακά αλλάζουν την εικόνα της πόλης. Με μεθοδικότητα και συνεργασία, με όραμα και αδιάκοπη προσπάθεια, θα επιδιώξουμε το μέγιστο για το Δήμο μας. Βρισκόμαστε σε ένα κομβικό σημείο και σε μία χρονιά που θα έχει αλλεπάλληλες εκλογικές αναμετρήσεις. Στόχος είναι να μην παρασυρθούμε από αυτές αλλά να μείνουμε όλοι προσηλωμένοι στο καθήκον μας. Και καθήκον είναι η αντιμετώπιση των προβλημάτων και η βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών. Είμαι σίγουρος ότι όλοι οι συνεργάτες μου θα κάνουν το καλύτερο», αναφέρει σε δήλωσή του ο Δήμαρχος.

Οι Αντιδήμαρχοι

Σύμφωνα με την απόφαση του κ. Ελισάφ, ο Βαγγέλης Πήχας παραμένει Αντιδήμαρχος ολοκληρωμένης διαχείρισης στερεών αποβλήτων, ποιότητας ζωής και πολεοδομίας, κρατώντας και την προεδρία της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου. Παράλληλα, του μεταβιβάζονται αρμοδιότητες σχετικές με το Τμήμα Αδειοδοτήσεων και Εμπορικών δραστηριοτήτων της Δ/νσης Τοπικής και Οικονομικής Ανάπτυξης και να υπογράφει τις αποφάσεις πάσης φύσεως αδειών επιχειρηματικών δραστηριοτήτων και τις αποφάσεις επιβολής των διοικητικών  κυρώσεων.

Η Νατάσα Τύρου – Ούζα ορίζεται Αντιδήμαρχος Αναπτυξιακού Προγραμματισμού - Ανάδειξης Μνημείων Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Δημοτικής Ενότητας Ιωαννίνων και Νήσου, στην οποία παρέχεται αντιμισθία. Ο Φώτης Βάββας παραμένει Αντιδήμαρχος Οικονομικών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης όπως και ο Γιώργος Αρλέτος ως Αντιδήμαρχος Έργων και Δημοτικής Ενότητας Ανατολής, στον οποίο ανατίθεται και η Προεδρία της  Οικονομικής Επιτροπής.

Ο Βασίλης Βλέτσας επίσης παραμένει Αντιδήμαρχος Πρωτογενούς Τομέα - Περιφερειακής Ανάπτυξης & Προστασίας Περιβάλλοντος – Λίμνης και Δημοτικής Ενότητας Παμβώτιδας, ο Αριστείδης Παππάς συνεχίζει ως Αντιδήμαρχος  Καθαριότητας, Συντήρησης Έργων,  Πρασίνου, Παιδικών Χαρών και Δημοτικής Ενότητας Μπιζανίου και ο Γιώργος Λώλης ως Αντιδήμαρχος Τουρισμού, Πολιτικής Προστασίας και Δημοτικής Ενότητας Περάματος. Ο Γιάννης Αϊβατίδης παραμένει Αντιδήμαρχος Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Επιχειρηματικότητας, η Ελένη Ακονίδου Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολιτισμού Νεολαίας και Άθλησης έχοντας και την εποπτεία και τον συντονισμό της λειτουργίας των Μουσείων και της Πινακοθήκης και ο Γιάννης Τσίμαρης Αντιδήμαρχος Κληροδοτημάτων. Τέλος, ο Νίκος Τσόλης διατηρείται στη θέση του Αντιδημάρχου Αθλητισμού και Διαχείρισης Κυνοκομείου και η Χριστίνα Κωτσαντή ορίζεται Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας και Μεταναστευτικής Πολιτικής. Με την ίδια απόφαση ορίστηκε εντεταλμένη σύμβουλος εθελοντισμού, νέας γενιάς και ισότητας των δύο φύλων η Γιάννα Αθανασίου Μαμακή.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του Δήμου, σε περίπτωση απουσίας ή κωλύματος του Δημάρχου αναπληρωτής για την άσκηση των καθηκόντων του ορίζεται ο Αντιδήμαρχος Βαγγέλης Πήχας, ενώ σε περίπτωση που και αυτός απουσιάζει ή κωλύεται, τα καθήκοντα του Δημάρχου θα ασκούνται από τον Φ. Βάββα.