Ανάπλαση κοινόχρηστων χώρων σε εννέα οικισμούς του Δ. Πωγωνίου

on .

POGONI ERGASIES

• Εργασίες ανάπλασης κοινόχρηστων χώρων ξεκινούν άμεσα σε εννέα οικισμούς του Δήμου Πωγωνίου. Πρόκειται για έργο που εκτελείται με ιδίους πόρους του Δήμου. Συγκεκριμένα, στη Βήσσανη οι εργασίες αφορούν σε επτά πηγάδια καθώς και στον πέτρινο τοίχο που τα περικλείει. Στη Βροντισμένη θα γίνει επισκευή πλακόστρωτων στην είσοδο του πνευματικού κέντρου, ενώ στην Κάτω Μερόπη θα επισκευαστούν πλακόστρωτα ανάντη της πλατείας και θα γίνει νέα πλακόστρωση κατάντη αυτής. Στους Κουκλιούς θα κατασκευαστεί πλακόστρωση, στο Μαυρόπουλο πλακόστρωση και τοίχος αντιστήριξης, στους Ποντικάτες θα γίνει επισκευή του αμφιθεάτρου στο κέντρο του χωριού, ενώ στη Ρεπετίστα θα γίνει επισκευή της πλατείας στο πνευματικό κέντρο του χωριού. Τέλος στο Ριάχοβο θα επισκευαστεί η πλατεία στο πνευματικό κέντρο καθώς η βρύση στην έξοδο του χωριού και στη Σιταριά η πλατεία στο πνευματικό κέντρο.

Παράλληλα, όπως ανακοίνωσε ο Δήμος Πωγωνίου, ξεκινούν οι εργασίες αποκατάστασης οδοστρωμάτων σε επτά οικισμούς. Ανάλογα με τις ανάγκες των οικισμών θα γίνει βελτίωση – αποκατάσταση με ασφαλτοστρώσεις ή τσιμεντοστρώσεις στις Κοινότητες Αγίου Κοσμά, Βασιλικού, Βήσσανης, Γεροπλατάνου, Καστάνιανης, Κρυονερίου και Κτισμάτων.

«Με γνώμονα ότι εχθρός του καλού είναι το καλύτερο, ομορφαίνουμε ακόμη περισσότερο τα χωριά μας ώστε να αντικατοπτρίζουν απόλυτα την εσωτερική ομορφιά των δημοτών μας» δήλωσε ο Δήμαρχος Κωνσταντίνος Καψάλης.