Έντεκα τροχαία, 6.315 παραβάσεις τον Δεκέμβριο σε όλη την Ήπειρο

on .

PERIPOLIKO

• Συνολικά 11 τροχαία ατυχήματα καταγράφηκαν στην Ήπειρο τον Δεκέμβριο με απολογισμό έναν νεκρό, τρεις σοβαρά και δεκατρείς ελαφρά τραυματίες. Τον αντίστοιχο μήνα του 2021 τα ατυχήματα ήταν δέκα όμως οι νεκροί έφτασαν τους τρεις και οι τραυματίες τους δέκα.

Σύμφωνα με απολογιστικό δελτίο της Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου, τα κυριότερα αίτια των τροχαίων ατυχημάτων – δυστυχημάτων, όπως προέκυψε από την τροχονομική έρευνα, ήταν υπερβολική ταχύτητα, παραβίαση πινακίδας STOP, ολισθηρότητα δρόμου και μη ρύθμιση ταχύτητας με βάση τις επικρατούσες συνθήκες.

Για την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων πραγματοποιήθηκαν συστηματικοί έλεγχοι στο οδικό δίκτυο της Ηπείρου, οι οποίοι είχαν ως αποτέλεσμα να βεβαιωθούν συνολικά 6.315 παραβάσεις, από τις οποίες ξεχωρίζουν οι επικίνδυνες καθώς οδηγούν ευθέως στο τροχαίο ατύχημα. Συγκεκριμένα, βεβαιώθηκαν: 1.356 παραβάσεις για υπερβολική ταχύτητα, 191 για μη χρήση της ζώνης ασφαλείας κατά την οδήγηση,  175 για μη χρήση κράνους κατά την οδήγηση, 117 για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας και αντικανονικό προσπέρασμα, 92 για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση, 47 για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ,  31 για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη και 14 για φθαρμένα ελαστικά

Σημειώνεται επίσης ότι τον προηγούμενο μήνα βεβαιώθηκαν 74  παραβάσεις για στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης, 54 που αφορούν ανασφάλιστα οχήματα και 873 παραβάσεις επαγγελματικών οχημάτων.