Πρότυπο πρόγραμμα αυτόνομης διαβίωσης ΑμεΑ στην Κόνιτσα!

on .

KONITSA KENTRO PEDIKHS MERIMNAS ESTIA

• Σημαντική υπόθεση για τα άτομα με αναπηρία είναι η εξωστρέφεια και η κοινωνική αλληλεπίδραση, καθώς έτσι τους δίνεται η δυνατότητα να νιώθουν ότι αποτελούν ενεργό κομμάτι του συνόλου. Όπως είναι σημαντικό να τους δίνεται η δυνατότητα να  ζουν και να δραστηριοποιούνται όσο πιο αυτόνομα γίνεται.

Από αυτή την άποψη ιδιαίτερη αξία αποκτά το καινοτόμο πρόγραμμα αυτόνομης και ημιαυτόνομης διαβίωσης ΑμεΑ που υλοποιεί αυτές τις ημέρες στην Κόνιτσα ο Επιστημονικός Σύνδεσμος ΝΙΚΗ, Σωματείο Γονέων Ατόμων με Αναπηρίες. Στο πλαίσιό του παιδιά του Συνδέσμου φιλοξενούνται για μία εβδομάδα περίπου και μέχρι την ερχόμενη Κυριακή στην ακριτική κωμόπολη.

Το πρόγραμμα υλοποιείται με την υποστήριξη του Δήμου Κόνιτσας, της Trekking Hellas, της Ορειβατικής ομάδας Κόνιτσας και της Μαθητικής Εστίας Κόνιτσας που φιλοξενεί τον Σύνδεσμο, καθώς και του Περιβαλλοντικού Πάρκου «Μπουραζάνι», αλλά και πολλών ιδιωτών αρωγών.

 Στόχος η εξωστρέφεια

Στόχος του προγράμματος είναι, μεταξύ άλλων, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Συνδέσμου ΝΙΚΗ (την υπογράφει ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Ευάγγελος Σμπράος), «η εξωστρέφεια των ατόμων με αναπηρία μέσω της αλληλεπίδρασής τους με την τοπική κοινωνία, κάτι το οποίο διαμορφώνει το μέλλον τους σε μια ευρύτερη αυτονομία καθώς και την κοινωνική τους  ενσωμάτωση και ένταξη. Παράλληλα, στοχεύουμε στην ανάδειξη του πολιτισμού, καθώς και της ιδιαίτερης κουλτούρας του τόπου».

Τιμητική εκδήλωση

Στο πλαίσιο του πρωτότυπου αυτού προγράμματος, ο Σύνδεσμος ΝΙΚΗ θα πραγματοποιήσει με την υποστήριξη του Δήμου Κόνιτσας ειδική εκδήλωση, στην οποία πρόκειται να τιμηθούν οι υποστηρικτές του όλου εγχειρήματος. 

Η εκδήλωση θα γίνει στο Δημαρχείο Κόνιτσας, μεθαύριο, Σάββατο ώρα 18.00, παρουσία του Δημάρχου Νικόλαου Εξάρχου και στελεχών του Δήμου.