Προσφυγή από τους ιχθυοκαλλιεργητές για την άδεια Ασφαλτικών στη Σαγιάδα

on .

IXTHYOKALLIERGEIES

• Με τους δύο βουλευτές του Νομού Θεσπρωτίας Β. Γιόγιακα της Ν.Δ. και Μ. Κάτση του ΣΥΡΙΖΑ  συναντήθηκαν διαδοχικά τα μέλη των Δ.Σ. του Συλλόγου Υδατοκαλλιεργητών και της Περιοχής Ανάπτυξης Οργανωμένων Υδατοκαλλιεργειών Θεσπρωτίας.

Στις συναντήσεις αναφέρθηκαν στα προβλήματα που δημιουργεί στις ιχθυοκαλλιέργειες αλλά και στην ευρύτερη περιοχή της Σαγιάδας η χορήγηση από το Υπουργείο Περιβάλλοντος, άδειας εγκατάστασης στη Λωρίδα Σαγιάδας, μονάδας αποθήκευσης πετρελαιοειδών και ασφαλτικών. Παράλληλα, έκαναν γνωστό ότι έχει ήδη κατατεθεί προσφυγή στο ΥΠΕΝ με την οποία τεκμηριώνεται η θέση τους για ανάκληση της χορηγηθείσας άδειας εγκατάστασης.

Το ζήτημα της αδειοδότησης της συγκεκριμένης δραστηριότητας απασχολεί την περιοχή τα τελευταία 20 χρόνια και έχει συγκεντρώσει τις αρνητικές γνωμοδοτήσεις όλων των αυτοδιοικητικών και κοινωνικών φορέων της Θεσπρωτίας και της Ηπείρου.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση ο Β. Γιόγιακας δήλωσε ότι θα είναι παρών στη συνάντηση που έχουν ζητήσει – και αναμένεται να οριστεί – οι εκπρόσωποι των Ιχθυοκαλλιεργητών με την ηγεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος, ώστε με την παρουσία του να συμβάλλει και αυτός στην καλύτερη κατανόηση εκ μέρους του Υπουργείου της σοβαρότητας του ζητήματος και να συνδράμει έτσι στην άμεση ανάκληση της προσβαλλόμενης απόφασης.

Από την πλευρά του ο Μ. Κάτσης, ενημέρωσε τους εκπροσώπους του κλάδου για την πρόθεσή του άμεσα να καταθέσει επίκαιρη ερώτηση προς την ηγεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος, ώστε να ασκηθεί ο προβλεπόμενος κοινοβουλευτικός έλεγχος και το θέμα να συζητηθεί στη Βουλή.