Η πτήση Ιωάννινα - Ηράκλειο θα αλλάξει προς το καλύτερο το τουριστικό προϊόν

on .

AERODROMIO IOANNINON NEO

• Στην αεροπορική σύνδεση των Ιωαννίνων με το Ηράκλειο της Κρήτης, αναφέρθηκε με χθεσινές δηλώσεις του στον «Π.Λ.»  ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων του Νομού Ιωαννίνων Στάθης Σιούτης.

Ο διαγωνισμός έκλεισε στις 28 Δεκεμβρίου και όπως είπε η Ένωση αναμένει να δει ποια εταιρεία θα αναλάβει την άγονη αεροπορική σύνδεση και ποιος θα είναι ο ανάδοχος, μιας και αυτό το δρομολόγιο θ’ αλλάξει προς το καλύτερο το τουριστικό προϊόν της περιοχής. Όπως τόνισε η Κρήτη είναι ένα παγκόσμιο brand και το αεροδρόμιο «Ν. Καζαντζάκης» φιλοξενεί κάθε χρόνο κοντά στα 6 εκατομμύρια, φτάνοντας σχεδόν τα νούμερα του «Ελευθέριος Βενιζέλος» της Αθήνας. 

Επαφές με τουριστικά γραφεία

Ο Στ. Σιούτης στάθηκε και στη μελλοντική συνδεσιμότητα που θα υπάρξει, μιας και το αεροδρόμιο «Καζαντζάκης» το πολύ σε δυο χρόνια θα κλείσει και θα μεταφερθεί στο Καστέλι. Ένα αεροδρόμιο με μεγάλη αεροπορική σύνδεση και θα είναι κέντρο σύνδεσης και με άλλους προορισμούς και εταιρείες. Όπώς υπογράμμισε, ήδη η Ένωση Ξενοδόχων κάνει επαφές με τουριστικά γραφεία για προσέλκυση επιβατών για τη συγκεκριμένη πτήση. Αυτή θα εκτελείται τρεις φορές την εβδομάδα τη χειμερινή περίοδο, τέσσερις τη μέση και έξι τη θερινή. Τόνισε πώς η πτήση θα εξυπηρετήσει όχι μόνο τους Ηπειρώτες, αλλά όλη τη Δυτική Ελλάδα, ακόμη και τη Νότια Αλβανία. 

Τέλος ο Πρόεδρος των Ξενοδόχων στάθηκε και σε δυο ακόμη σημαντικά τουριστικά προϊόντα που αναμένουν, όπως η δημοπράτηση του διευρωπαϊκού άξονα Ιωάννινα- Κακαβιά αλλά και η έναρξη πτήσεων υδροπλάνων από τη λίμνη Παμβώτιδα. Σε πρώτη φάση, είπε περιμένουν αποφάσεις για τη σύνδεση με την Κέρκυρα και στο μέλλον με Ιταλία και Αλβανία.