«Πανέτοιμος» για το χειμώνα είναι ο Δήμος Ζίτσας

on .

SYNEDRIASH ZITSA STO

• Οι προτεραιότητες του Δήμου Ζίτσας για τον ερχόμενο χειμώνα    αναλύθηκαν στη χθεσινή συνεδρίαση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου (Σ.Τ.Ο.) Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ζίτσας. 

Στην τοποθέτησή του, ο Δήμαρχος Μιχάλης Πλιάκος ανέφερε ότι ο  Δήμος   στο πλαίσιο των έργων αντιπλημμυρικής προστασίας ολοκλήρωσε τον καθαρισμό των αποστραγγιστικών τάφρων καθώς και κεντρικών φρεατίων ομβρίων σε Κοινότητες, ενώ το προσεχές διάστημα στο πλαίσιο της προετοιμασίας για την αντιμετώπιση παγετού και χιονοπτώσεων ολοκληρώνονται οι διαδικασίες για την προμήθεια αλατιού.

«Όλα τα προηγούμενα χρόνια έχουμε αποδείξει πως με την άρτια συνεργασία που αναπτύξαμε, αντιμετωπίζουμε τις δυσκολίες που προκύπτουν. Όπως την καλοκαιρινή αντιπυρική περίοδο, ευελπιστούμε πως και το φετινό Χειμώνα  θα ανταποκριθούμε σε τυχόν προβλήματα, έχοντας φυσικά σύμμαχό μας και τον καιρό», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Ζίτσας

Τον υψηλό βαθμό ετοιμότητας των υπηρεσιών και φορέων που εκπροσωπούν, τόνισαν παίρνοντας το λόγο, ο  Διοικητής του 2ου Πυροσβεστικού Σταθμού Ιωαννίνων Αντιπύραρχος Φώτης Δεληγιάννης, ο αναπληρωτής διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Ζίτσας Αστυνόμος Β΄ Κωνσταντίνος Μάντζιος, ο υποδιοικητής 8ου Λ.Α.Π. Λοχαγός Αλέξανδρος Ράπτης, η Δασοπόνος του Δασαρχείου Ιωαννίνων, Αθηνά Λεύκα και οι εκπρόσωποι της Διοίκησης του Περιφερειακού Τμήματος του Ερυθρού Σταυρού, Ευθύμιος Κοντογιώργος και Κωνσταντίνος Γεροδήμος. Στη συνεδρίαση συμμετείχαν επίσης ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ζίτσας Αλκιβιάδης Βότσικας και ο Δημοτικός Σύμβουλος Περικλής Γρίβας.