Σε Κλεισούρα και Βουλιαράτες τιμήθηκαν οι νεκροί στρατιώτες του έπους του '40

on .

BOYLIARATES

Με επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στην Κλεισούρα και στους Βουλιαράτες Αργυροκάστρου τιμήθηκαν οι νεκροί στρατιώτες του έπους του '40. 

Ο κεντρικός εορτασμός έγινε στους Βουλιαράτες, όπου στο ναό του αγίου Αθανασίου εψάλη δοξολογία χοροστατούντος του Μητροπολίτου Αργυροκάστρου Δημητρίου. 

Στη συνέχεια ακολούθησε μαθητική παρέλαση μέχρι το στρατιωτικό νεκροταφείο, όπου τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο Πεσόντων από το Μητροπολίτη Δημήτριο, ενώ μαθητές /τριες παρουσίασαν εορταστικό πρόγραμμα με ποιήματα, αφηγήματα και τραγούδια. 

Από πλευράς αλβανικής κυβέρνησης χαιρέτησε ο περιφερειάρχης Αργυροκάστρου Οδυσσέα Κότε, ενώ από ελληνικής πλευράς ήταν παρών ο Γενικός Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας Ιωάννης Χρυσουλάκης, που απηύθυνε μήνυμα εκ μέρους της κυβέρνησης. Επίσης ο βουλευτής Θεσπρωτίας της Ν.Δ. Βασίλης Γιόγιακας εκπροσώπησε τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων Κων. Τασιούλα.

Εξάλλου ο υφυπουργός Περιβάλλοντος Γιώργος Αμυράς βρέθηκε στη γιορτή των μαθητών του σχολείου στους Βουλιαράτες, καθώς και στη δενδροφύτευση που ακολούθησε στους Τεριαχάτες, με 245 δεντράκια, που δωρἠθηκαν από την Ελλάδα στο δήμο Δρόπολης Πωγωνίου. 

Επετειακές εκδηλώσεις έγιναν και στη Λιβαδειά Αγίων Σαράντα, με τραγούδια, χορούς και προβολή οπτικοακουστικού υλικού. 

Το «ΟΧΙ» του 1940 είναι ένα ορόσημο στην ιστορία  μια μεγάλη στιγμή, ένας σταθμός δόξας και τιμής, που, ειδικά, στις μέρες μας δεν πρέπει να ξεχνάμε. 

Η.Μ.