Μόνο ο εξοπλισμός λείπει από το πρ. Αρρεναγωγείο Δελβινακίου

on .

ARRENAGOGEIO DELBINAKIOY

• Σε εξέλιξη βρίσκεται η δεύτερη δημοπρασία για την ολοκλήρωση ανακατασκευής του πρώην Αρρεναγωγείου – Παρθεναγωγείου Δελβινακίου, η οποία αφορά στην προμήθεια εξοπλισμού. Το κτίριο θα λειτουργήσει ως Πολιτιστικό και Πνευματικό Κέντρο και χώρος παραγωγής γνώσης και διακρατικών ανταλλαγών με την γείτονα χώρα.

Η δαπάνη της «Προμήθειας εξοπλισμού για την αξιοποίηση και τον εκσυγχρονισμό του πρώην Αρρεναγωγείου – Παρθεναγωγείου Δελβινακίου» είναι προϋπολογισμού 228.245,56 ευρώ και η χρηματοδότησή της προέρχεται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία 2014-2020». Το έργο περιλαμβάνει την επίπλωση του κτιρίου, τον εξοπλισμό πληροφορικής και το σύγχρονο ηλεκτρονικό εξοπλισμό, το σύστημα αυτοματισμού και διαχείρισης ενέργειας κτιρίου καθώς και τον επαγγελματικό εξοπλισμό του αναψυκτηρίου.

Ο Κων. Καψάλης

Σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Πωγωνίου Κων/νος Καψάλης τονίζει πως «πρόκειται για ένα ιστορικό κτίσμα που αξίζει κάθε προσπάθεια διάσωσης και διατήρησης τόσο λόγω της αρχιτεκτονικής του σημασίας, καθώς αποτελεί εξαιρετικό δείγμα της  Ηπειρωτικής Αρχιτεκτονικής, όσο και για το γεγονός ότι είναι ένας ύμνος στην Ελευθερία, αφού η κάτοψή του είναι σε σχήμα «Ε», και συμβολίζει την «Ελευθερία». Το πρώην Αρρεναγωγείο – Παρθεναγωγείο θα είναι ένα στολίδι για το Δελβινάκι, την ιστορική μας έδρα, αλλά και για ολόκληρο το Δήμο Πωγωνίου».