Φοιτητής καλλιεργούσε και διακινούσε παραισθησιογόνα μανιτάρια στην Άρτα

on .

NARKOTIKA MANITARIA ARTA 20 9 22

• Διάφορες ναρκωτικές ουσίες και το σπάνιο παραισθησιογόνο μανιτάρι, εντόπισε αστυνομικός σκύλος μετά από έρευνα που διενεργήθηκε στο σπίτι ενός 25χρονου φοιτητή στην Άρτα.

Το απόγευμα της Δευτέρας, στο πλαίσιο δράσεων για την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, άνδρες της Ασφάλειας συνέλαβαν το νεαρό γιατί βρέθηκε στην κατοχή του μικροποσότητα παραισθησιογόνου μανιταριού, ενός σπάνιου είδους ναρκωτικού που εντοπίστηκε για πρώτη φορά στην περιοχή μας. Ακολούθησε έρευνα στο σπίτι του και με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν σχεδόν 6 κιλά (!) παραισθησιογόνου μανιταριού, σπόροι παραισθησιογόνου μανιταριού βάρους 2 κιλών και 595 γραμμαρίων, 36 γραμμάρια ακατέργαστη κάνναβη, 1 γραμμάριο κοκαΐνη, 2 μεταλλικοί τρίφτες, αποξηραμένος καρπός παραισθησιογόνου μανιταριού βάρους 12,02 γραμμαρίων, υδάτινο διάλυμα σπόρων παραισθησιογόνου μανιταριού σε σύριγγα 7,5ml, σπόροι κάνναβης βάρους 11,29 γραμμαρίων, λίπασμα διαφόρων τύπων συνολικού βάρους 15 κιλών και 200 γραμμαρίων και το χρηματικό ποσό 1.000 ευρώ.  Ο κατηγορούμενος με τη σχηματισθείσα δικογραφία οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας. 

Και στα Γιάννενα

Συλλήψεις για ναρκωτικά είχαμε και στα Γιάννενα. Πιο συγκεκριμένα το απόγευμα της Δευτέρας συνελήφθησαν τρία άτομα σε ισάριθμες διαφορετικές περιπτώσεις για παραβάσεις τις νομοθεσίας περί ναρκωτικών.  Ειδικότερα, πρόκειται για δύο ημεδαπούς και έναν αλλοδαπό, οι οποίοι κατά τη διάρκεια στοχευμένων αστυνομικών ελέγχων διαπιστώθηκε ότι κατείχαν -κατά περίπτωση- μικροποσότητες ακατέργαστης κάνναβης και ναρκωτικά χάπια, τα οποία κατασχέθηκαν. 

 Και εξιχνίαση ληστείας 

Άμεσος ήταν ο εντοπισμός και η σύλληψη τριών ανήλικων αλλοδαπών για υπόθεση ληστείας που έγινε το μεσημέρι της Δευτέρας σε περιοχή των Ιωαννίνων. Ειδικότερα, οι κατηγορούμενοι με τη χρήση σωματικής βίας αφαίρεσαν από ανήλικο αλλοδαπό κινητό τηλέφωνο και χρηματικό ποσό 60 ευρώ. Οι αστυνομικοί που έσπευσαν στο σημείο κατάφεραν να τους εντοπίσουν άμεσα και να τους συλλάβουν. Στην κατοχή ενός από τους συλληφθέντες βρέθηκε και κατασχέθηκε το κλεμμένο κινητό τηλέφωνο, το οποίο αποδόθηκε στην παθόντα.