Με 577 χιλιάδες ευρώ τα «βρήκαν» Δήμος Ιωαννιτών και 6η ΥΠΕ

on .

YPE YPOGRAFH

• Με την καταβολή  577.242 ευρώ τερματίζεται η δικαστική διαμάχη που είχε ο Δήμος Ιωαννιτών με την 6η ΥΠΕ για οφειλές από μισθώματα των εγκαταστάσεων που χρησιμοποιεί για τις ανάγκες του εργοταξίου και οι οποίες ανάγονται από το 1997 μέχρι και το 2016. Η 6η ΥΠΕ είχε καταθέσει αγωγές και ζητούσε συνολικά 1.017.042 ευρώ και τελικά προέκυψε εξώδικη συμβιβαστική λύση, την οποία υπέγραψαν στην  Πάτρα ο Διοικητής της Υγειονομικής Περιφέρειας Ιωάννης Καρβέλης και ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ. 

 Ο Δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ αμέσως μετά την υπογραφή ευχαρίστησε τον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ που συνέβαλε ώστε να επέλθει μία οριστική λύση για το Δήμο, να απαλλαγεί από δικαστικές περιπέτειες και να μην στραγγαλιστεί οικονομικά από την καταβολή ενός μεγάλου ποσού που αφορά σε μισθώματα των δύο και πλέον τελευταίων δεκαετιών.

Επίσης ο Δήμαρχος απευθύνει ευχαριστίες στη βουλευτή Ιωαννίνων Μαρία Κεφάλα που βοήθησε στην κατεύθυνση αυτή και πολύ περισσότερο στον Υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη που με την δική του καθοριστική παρέμβαση ένας βραχνάς για το Δήμο έλαβε τέλος.

Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμος Ιωαννιτών έχει κινήσει ήδη την διαδικασία για την μεταφορά του εργοταξίου από την παραλίμνια περιοχή σε ακίνητο ιδιοκτησίας του. Ο διαγωνισμός είναι σε εξέλιξη και εκτίμηση είναι ότι το επόμενο διάστημα θα υπάρξει μειοδότης.