Λείπει ο σοβαρός σχεδιασμός από τη Δημοτ. Αρχή Μ. Ελισάφ!

on .

KALOGIANNH 26 7 22

 Έλλειψη σοβαρού σχεδιασμού σε διάφορα σημαντικά θέματα που αφορούν την πόλη καταλογίζει η επικεφαλής της παράταξης «Ιωάννινα_2023» Τατ. Καλογιάννη. 

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε χθες με παρόντα και τα μέλη της παράταξης, Χριστίνα Μάστορα, Νίκο Κωτσίνα, Ντίνο Σουμαλεύρη, Ντίνο Παπαδόπουλο και Γιώργο Στεργιούλη, τοποθετήθηκε για μια σειρά σοβαρών ζητημάτων που απασχολούν τελευταία την τοπική επικαιρότητα. 

Για τις σχολικές καθαρίστριες…

Η κ. Καλογιάννη αναφερόμενη στο θέμα των συμβάσεων των σχολικών καθαριστριών, κατηγόρησε τη Δημοτική Αρχή ότι αντιμετώπισε το θέμα χωρίς κοινωνική ενσυναίσθηση και κυρίως χωρίς να λάβει υπ’ όψιν της, τις πραγματικές ανάγκες για την καθαριότητα στις σχολικές μονάδες. «Εμείς όπως και οι υπόλοιπες παρατάξεις της αντιπολίτευσης, αντιληφθήκαμε τις πτυχές του θέματος και ζητήσαμε σύγκληση του δημοτικού συμβουλίου για να λάβει θέση το σώμα. Στη συνέχεια η Δημοτική Αρχή αντέδρασε στέλνοντας έγγραφο στο υπουργείο ζητώντας την κεντρική αντιμετώπιση του θέματος. Η εξέλιξη αποδεικνύει ότι το θέμα δεν έτυχε σοβαρού χειρισμού από πλευράς της Δημοτικής Αρχής», ανέφερε.

Για το Αστυνομικό Μέγαρο…

Όσον αφορά την μεταστέγαση των αστυνομικών υπηρεσιών η κ. Καλογιάννη ευθυγραμμίζεται με την πρόταση του αδελφού της βουλευτή Στ. Καλογιάννη για το Στρατόπεδο Βελισσαρίου, εκφράζοντας την αντίθεσή της στην διαδικασία που ακολουθεί η Δημοτική Αρχή Ελισάφ.

«Οι Αστυνομικές υπηρεσίες ψάχνουν οικόπεδο ή κτίριο για ενοικίαση, ο Δήμος τους προσκομίζει διάφορα τοπογραφικά από οικόπεδα που έχει διαθέσιμα και αυτό λέγεται στενή συνεργασία. Το πρόβλημα στην μεγάλη του εικόνα το έχουμε θέσει από καιρό. Ανάγκη μετεγκατάστασης έχει και το Αστυνομικό μέγαρο και ο 2ος Πυροσβεστικός σταθμός επί της Λεωφόρου Γράμμου. Δεδομένου δε, ότι προχωρούν οι διαδικασίες για την κατασκευή του κτιρίου Πολιτικής Προστασίας μέσω ΣΔΙΤ, το πρώτο στοιχείο που έπρεπε να εξεταστεί ήταν αν υπήρχε έκταση να φιλοξενήσει και τις τρεις αυτές κτιριακές υποδομές που παρουσιάζουν μία συνάφεια. Πρώτα η σωστή χωροθέτηση και μετά η εξεύρεση του γηπέδου κτλ. Και η πρώτη επιλογή για τη χωροθέτηση είναι το στρατόπεδο Βελισσαρίου», ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Για το κτίριο της Δομπόλη

Σχετικά με το κτίριο του παλιού Πανεπιστημίου επί της Δομπόλη η επικεφαλής της παράταξης «Ιωάννινα_2023» κάνει λόγο για σπασμωδικές κινήσεις του δημάρχου στην προσπάθειά του να γίνει κάτι (οτιδήποτε!) στο κτίριο επί της θητείας του. Όπως είπε ανακάλεσε τη γνωστή μελέτη που εκπόνησε η Αποκεντρωμένη Περιφέρεια επί θητείας Πανοζάχου, έκανε έναν χονδρικό υπολογισμό κόστους και εντάχθηκε στο ΠΔΕ μία χρηματοδότηση (χωρίς επίκαιρη μελέτη και κυρίως χωρίς υπολογισμό των ιδιαίτερων έργων υποστήριξης του στατικού φορέα) για έργο που επιγράφεται Διοικητικό Κέντρο με αίθουσα πολλαπλών χρήσεων….

Για το «Γιαννιώτικο Σαλόνι»

Αλλά και για το Γιαννιώτικο Σαλόνι η κ. Καλογιάννη διακρίνει μια βιασύνη στο δήμαρχο, βαφτίζοντας οποιοδήποτε έργο «εμβληματικό και οραματικό» και ας είναι αποσπασματικό και ένα… φτιασίδωμα λίγο από όλα. Είναι ανάγκη – όπως είπε -  να συσταθεί οργανισμός λειτουργίας του πάρκου, που θα «τρέξει» συν τοις άλλοις και την ενσωμάτωση του δυτικού τμήματος του πάρκου και την μελλοντική ένταξη του στρατοπέδου στη  λειτουργία του πάρκου. 

Νέα ιστοσελίδα

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου παρουσιάστηκε και η ανανεωμένη ιστοσελίδα της παράταξης. Μετά από τρία χρόνια λειτουργίας της ιστοσελίδας (https://www.ioannina2023.gr), στην παλαιότερη μορφή της, η παράταξη προχώρησε στην  ανάρτηση μιας επικαιροποιημένης εκδοχής της. 

Καθοριστικό ρόλο για την ταχεία και άρτια αυτή αλλαγή είχε ο Νίκος Ντέμος,  Hλεκτρολόγος Μηχανικός & Μηχανικός Ηλεκτρονικών Υπολογιστών, με μεταπτυχιακό στη «Δημόσια Διοίκηση» (MPA). 

Η χρήση της νέας ιστοσελίδας είναι πιο εύκολη και προσιτή σε όλους, ανεξαρτήτως του μέσου (laptop, desktop, κινητό τηλέφωνο, tablet κτλ) που χρησιμοποιεί για την ενημέρωσή του. 

Μία μικρή καινοτομία στην ιστοσελίδα προκειμένου να δοθεί βήμα στους δημότες και να καταγραφεί η άποψή τους, είναι η ενσωμάτωση τριών ερωτηματολογίων σχετικά με την εικόνα και τη λειτουργία του Δήμου. 

Η κ. Καλογιάννη κάλεσε τους πολίτες να ανταποκριθούν στο κάλεσμά της για τη συμπλήρωσή του, ώστε να υπάρξει μία ανωνυμοποιημένη μεν, αλλά έγκυρη καταγραφή των απόψεων των συμπολιτών. 

Την παρουσίαση της νέας ιστοσελίδας έκανε ο Γιώργος Στεργιούλης,  φυσικός – οικονομολόγος, με εξειδίκευση στην Χρηματοοικονομική και την Τραπεζική Διοίκηση. 

Στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://www.youtube.com/watch?v=aPya4UEY0Rg&t=32s, παρουσιάζονται τα χαρακτηριστικά και η διάρθρωση της ιστοσελίδας.