Μοριακοί έλεγχοι για κορονοϊό και στο αεροδρόμιο των Ιωαννίνων

on .

elegxoi

• Μοριακούς ελέγχους για την ανίχνευση κορωνοϊού σε ταξιδιώτες ξεκινάει στα αεροδρόμια της Κέρκυρας, της Ζακύνθου, της Καλαμάτας, του Αράξου και των Ιωαννίνων η 6η Υγειονομική Περιφέρεια (ΥΠΕ), με στόχο να εντοπιστούν νέες μεταλλάξεις, στο πλαίσιο ερευνητικής μελέτης.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η Διοίκηση της 6ης ΥΠΕ σε συνεργασία με το Εργαστήριο Μοριακής Διάγνωσης Λοιμογόνων Παραγόντων, του τμήματος της Ιατρικής του Πανεπιστημίου Πατρών και τον ΕΟΔΥ αναλαμβάνει την πρωτοβουλία και προχωράει στη συλλογή μοριακών δειγμάτων στους χώρους των αερολιμένων ευθύνης της. Στα πλαίσια της μελέτης που διενεργεί το συγκεκριμένο εργαστήριο με τίτλο: «Nεώτερα δεδομένα για την εξέλιξη του ιού SARS-Cov2» θα γίνει επέκταση της συλλογής των δειγμάτων προκειμένου να διερευνηθεί η ανίχνευση νέων στελεχών –μεταλλάξεων που φέρνουν στη χώρα μας οι πολίτες του εξωτερικού. Η διενέργεια αυτών των μοριακών ελέγχων συντελείται στις πύλες εισόδου με τον μεγαλύτερο αριθμό εισροών για τη γεωγραφική περιοχή της 6ης ΥΠΕ, από τις Κινητές Ομάδες του ΕΟΔΥ. 

Στόχος της Διοίκησης της 6ης ΥΠΕ είναι η άμεση ενημέρωση για την υφιστάμενη υγειονομική κατάσταση των περιοχών της. Έτσι, ενεργοποιείται η υγειονομική ετοιμότητα και επαγρύπνηση σχετικά με τα είδη των μεταλλάξεων του νέου κορωνοϊού και την ταχύτητα της διασποράς του στα πλαίσια της διαφύλαξης και προάσπισης της Δημόσιας Υγείας.