Συνεχής η προσπάθεια για υιοθεσίες αδέσποτων

on .

ADESPOTA EMBOLIA

• Με αμείωτη ένταση συνεχίζει ο Δήμος Ιωαννιτών να υλοποιεί το πρόγραμμα εμβολιασμών, στειρώσεων και φροντίδας αδέσποτων σκύλων που διαβιούν στα διοικητικά του όρια. 

Στο πλαίσιο του προγράμματος, όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, πραγματοποιούνται όλες οι απαραίτητες κτηνιατρικές εργασίες για την ευζωία των ζώων όπως στείρωση, εμβολιασμός, αποπαρασίτωση και φυσικά ηλεκτρονική σήμανση, πριν την ένταξή τους στο φυσικό τους περιβάλλον, όπως ορίζει ο νόμος. 

Με την βοήθεια των φιλοζωικών σωματείων και φιλόζωων της περιοχής γίνεται προσπάθεια να βρουν μια φιλόξενη στέγη πολλά ζώα και όπως αναφέρει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Νίκος Τσόλης όλοι όσοι ασχολούνται με το ευαίσθητο κομμάτι της διαχείρισης των αδέσποτων είναι απόλυτα ικανοποιημένοι από τα σαράντα έως πενήντα ζώα που υιοθετούνται κατά μέσο όρο κάθε μήνα. 

Στο μεταξύ σχεδόν σε καθημερινή βάση η αρμόδια Υπηρεσία του Δήμου με επικεφαλής τον κτηνίατρο Άμπο Σάλεχ πραγματοποιεί εμβολιασμούς σε αδέσποτα ζώα ενώ επισκέφτηκε και εμβολίασε τα σκυλιά που διαβιούν στον καταυλισμό προσφύγων στον Κατσικά.