Εξαπατούν αγρότες με δήθεν καταβολή ενισχύσεων!

on .

OPEKEPE PINAKIDA 10 1 2019

• Τους αγρότες- δικαιούχους αγροτικών ενισχύσεων του ΟΠΕΚΕΠΕ έβαλαν τώρα «στο μάτι» οι απατεώνες του διαδικτύου. Συγκεκριμένα  συστήνονται ως υπάλληλοι του ΟΠΕΚΕΠΕ και με το πρόσχημα της άμεσης κατάθεσης του οφειλόμενου ποσού ενίσχυσης, τους αποσπούν τους κωδικούς των τραπεζικών καρτών τους  και στη συνέχεια τους «αδειάζουν» τους λογαριασμούς τους. 

 Ο Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε., με ανακοίνωσή του, ενημερώνει τους δικαιούχους ενισχύσεων  να μην ανταποκρίνονται σε τέτοιου είδους ενέργειες και τους διαβεβαιώνει ότι δεν πρόκειται να ζητηθούν ποτέ από υπαλλήλους του Οργανισμού, μέσω email, μηνυμάτων, ή τηλεφωνημάτων, προσωπικά τους στοιχεία όπως, αριθμοί και άλλες πληροφορίες τραπεζικών καρτών ή κωδικοί πρόσβασης σε τραπεζικούς λογαριασμούς που χρησιμοποιούνται από τους ίδιους για την ψηφιακή τους εξυπηρέτηση κατά τις συναλλαγές τους με τα τραπεζικά ιδρύματα (ebanking / phonebanking).

Τα απαραίτητα στοιχεία, για τις πληρωμές των δικαιούχων αγροτικών ενισχύσεων που διεκπεραιώνει ο Οργανισμός, αντλούνται από τις αιτήσεις των δικαιούχων στον Οργανισμό, ενώ οι πληρωμές πραγματοποιούνται με τραπεζική κατάθεση σε πιστωτικά ιδρύματα.

Για να αντιμετωπιστεί η απάτη αυτή, ο Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. καλεί τους δικαιούχους που γίνονται δέκτες τέτοιων τηλεφωνημάτων, να υποβάλλουν αμέσως καταγγελία στην Αστυνομία.