Η ΒΙΚΟΣ Α.Ε. πρωτοστατεί και πάλι στην εθελοντική αιμοδοσία

on .

Vikos Aimodosia 1080x1080 A01

• «Όσο φυσικό είναι να πίνεις νερό, τόσο φυσικό είναι να δίνεις αίμα», υπενθυμίζει η εταιρεία ΒΙΚΟΣ Α.Ε. με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη, που κάθε χρόνο τιμάται στις 14 Ιουνίου.

Με στόχο την υποστήριξη και την παρακίνηση στο θεσμό της εθελοντικής προσφοράς αίματος, ο ΒΙΚΟΣ υλοποιεί και φέτος καμπάνια ενημέρωσης, η οποία θα προβληθεί από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, καθώς και στην πίσω όψη λεωφορείων σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ιωάννινα, Βόλο και Πάτρα.  Στόχος της είναι, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, να ενημερώσει για την αξία της εθελοντικής αιμοδοσίας και τη συνεισφορά αγάπης προς το συνάνθρωπό μας, αλλά και να παροτρύνει νέους εθελοντές. 

Με πράξεις και έργα

Υπενθυμίζεται ότι τα μηνύματα αγάπης, προσφοράς και αλληλεγγύης της εταιρείας ΒΙΚΟΣ ξεκίνησαν με πράξεις και έργα πριν από αρκετά χρόνια.  Με πρωτοβουλία των ιδιοκτητών Π. Σεπετά και Ε. Θεοχάρη που ήταν και οι ίδιοι εθελοντές αίματος, η πρώτη εθελοντική αιμοδοσία των εργαζομένων στις εργοστασιακές εγκαταστάσεις της εταιρείας έγινε τον Ιανουάριο του 2010 σε συνεργασία με το Νοσοκομείο «Χατζηκώστα».  Η ένθερμη υποδοχή και η μεγάλη συμμετοχή, ενθάρρυναν τη διοίκηση να επαναλάβει την εθελοντική αιμοδοσία και τις επόμενες χρονιές, δημιουργώντας έτσι έναν άτυπο, ανθρώπινο θεσμό. Από τότε έως σήμερα, με πρωτοβουλία της εταιρείας, έχουν συλλεχθεί 943 φιάλες αίματος από 35 αιμοληψίες.

Στο πλαίσιο της προσπάθειας για στήριξη της εθελοντικής αιμοδοσίας, η εταιρεία έχει προσφέρει μια κινητή μονάδα αιμοληψίας στο «Χατζηκώστα» και τρία ειδικά οχήματα, με υπερσύγχρονο εξοπλισμό, για την ασφαλή μεταφορά φιαλών αίματος στον Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας (ΕΚΕΑ). Παράλληλα, προβαίνοντας σε χορηγίες, πανελλαδικά στηρίζει ανάλογες δράσεις συλλόγων και φορέων για εθελοντική αιμοδοσία, καθώς και την Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία Εθελοντών Αιμοδοτών.