Ζητούν παρέμβαση Μητσοτάκη για ακύρωση του Υ/Ε Αυλακίου

on .

FRAGMA AYLAKI

• Tην ακύρωση της κατασκευής του Υδροηλεκτρικού έργου Αυλακίου στην Κοιλάδα του Αχελώου και την ένταξη των παραλιών της στις «1000 παρθένες παραλίες» ζητάει η Πρωτοβουλία Πολιτών και Φορέων για την Προστασία και Ανάδειξη της Κοιλάδας Αχελώου με επιστολή της προς τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Μεταξύ άλλων, η Πρωτοβουλία επισημαίνει πως «ότι είχε να δώσει ο Αχελώος ενεργειακά το εξάντλησε πλέον. Δεν θα προσθέσει σοβαρό ενεργειακό δυναμικό ένα ακόμη φράγμα την στιγμή που θα λειτουργήσουν τα άλλα δύο. Θα αποτραπεί όμως μια ολοκληρωτική καταστροφή φυσικού Εθνικού πλούτου. Τα τελευταία χρόνια η Κοιλάδα του Αχελώου, προστατευόμενη περιοχή ΝΑΤΟΥΡΑ 2000,  μια περιοχή απείρου φυσικού κάλους με πλούσια πολιτιστική και θρησκευτική κληρονομιά  έχει  γίνει γνωστή στα πέρατα του κόσμου χάρις στις προσπάθειές μας...». 

Παράλληλα, ενημερώνει πως για το συγκεκριμένο έργο κατά την δημόσια διαβούλευση εξέφρασαν την αρνητική γνώμη τους οι τοπικές Κοινωνίες και όλοι οι Αυτοδιοικητικοί φορείς όπως η Περιφέρεια Ηπείρου, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, η Αντιπεριφέρεια Άρτας, οι Δήμοι Γ. Καραισκάκη και Αμφιλοχίας, η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος, η Ομοσπονδία Ραδοβιζινών Αρτας, η Ομοσπονδία Τζουμερκιωτών και πολλοί άλλοι, ενώ θετική άποψη εξέφρασε μόνο η Περιφέρεια Θεσσαλίας.