Ο Δρ. Δημ. Νίκας του Πανεπ. Νοσοκομείου σε παγκόσμιο «Μαραθώνιο» αγγειοπλαστικής!

on .

XEIROYRGEIO EPEMBASH AGGEIOPLASTIKH 6 6 22

• Σ’ ένα πρωτόγνωρο επιστημονικό και φιλανθρωπικό γεγονός, το LiveAid CTO/Complex PCI 2022, που θα λάβει χώρα διαδικτυακά μεθαύριο, Πέμπτη, θα έχει ενεργή συμμετοχή και το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων με τον καταξιωμένο επιστήμονα Δρ. Δημ. Νίκα.

Πρόκειται για ένα από τα σημαντικότερα Επιστημονικά και Κοινωνικά γεγονότα της χρονιάς, που σκοπό έχει να προάγει την γνώση, την εκπαίδευση και συνάμα να συγκεντρώσει σημαντικούς οικονομικούς πόρους που θα διατεθούν στην Παγκόσμια Οργάνωση «Γιατροί Χωρίς Σύνορα» για τα νοσοκομεία της πολύπαθης Ουκρανίας.  

«Μαραθώνιος» επεμβάσεων…

Μεθαύριο, Πέμπτη λοιπόν 25 κέντρα Καρδιολογίας από όλον τον κόσμο θα συνδεθούν ζωντανά για 24 ώρες, και θα μεταδίδουν διαδοχικά, δύσκολες και ιδιαίτερα απαιτητικές επεμβάσεις αγγειοπλαστικής σε όλον τον Κόσμο. Ένας εντυπωσιακός «Μαραθώνιος» θα ξεκινήσει με ζωντανή αναμετάδοση επεμβάσεων αγγειοπλαστικής από Νοσοκομεία της Ιαπωνίας, και της Αυστραλίας, για να ακολουθήσουν η Μαλαισία, η Ινδία, η Σαουδική Αραβία, το Ιράν και η Ινδία. Ακολούθως θα συνδεθούν Νοσοκομεία από την Ευρώπη, με την συμμετοχή της Ελλάδας, Γερμανίας, Αυστρίας, Ελβετίας, Ιταλίας, Τουρκίας, Ολλανδίας, Βελγίου, Ισπανίας και Ηνωμένου Βασιλείου. Αμέσως μετά θα αρχίσει η μετάδοση περιστατικών από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού, με συμμετοχή νοσοκομείων από το Πουέρτο Ρίκο, την Χιλή, την Αργεντινή και τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής (Detroit). Μετά από 24 ώρες και αφού κάνει τον γύρο του Κόσμου, η αναμετάδοση θα ολοκληρωθεί από εκεί που ξεκίνησε, στην άλλη πλευρά της Γης, με ζωντανά περιστατικά από την Νέα Ζηλανδία. Σε όλη την διάρκεια, αυτού του Φιλανθρωπικού και Επιστημονικού Ζωντανού «Μαραθωνίου», θα γίνονται δωρεές απ’ όλο το Κόσμο, με σκοπό την συγκέντρωση χρηματικού ποσού που θα διατεθεί, μέσω της Διεθνούς Οργάνωσης «Γιατροί Χωρίς Σύνορα» στα Νοσοκομεία της Ουκρανίας. 

Στα πλαίσια της διαδικτυακής εκδήλωσης, το Π.Γ.Ν.Ι. προσκλήθηκε να πραγματοποιήσει με την διενέργεια σύμπλοκων και υψηλών απαιτήσεων επεμβάσεις αγγειοπλαστικής στεφανιαίων αγγείων, οι οποίες θα μεταδοθούν διαδυκτιακά ζωντανά σε όλον τον κόσμο! Όπως αναφέρει σε χθεσινή ανακοίνωσή της η Διοίκηση του Νοσοκομείου «η επιλογή του Ιατρού της Α’ Καρδιολογικής Κλινικής Δρ. Δημητρίου Νίκα, και του Νοσοκομείου μας, από Διεθνή ομάδα καταξιωμένων Επεμβατικών Καρδιολόγων, να συμμετάσχουμε σε αυτό το Παγκόσμιο Επιστημονικό και Φιλανθρωπικό γεγονός αποτελεί ιδιαίτερη τιμή αλλά και απαιτητική δοκιμασία την οποία ευελπιστούμε, να φέρουμε σε πέρας με επιτυχία».

***

• Περισσότερες πληροφορίες για την Επιστημονική Εκδήλωση στο website της Εκδήλωσης: https://www.cto-liveaid.com/complex-pci-2022/