Συγκίνηση από το θάνατο του Γιώργου Μουτσόπουλου

on .

MOYTSOPOYLOS

 Συγκίνηση προκάλεσε στα Γιάννενα η είδηση του θανάτου του Γιώργου Μουτσόπουλου, που για χρόνια αποτέλεσε υπόδειγμα ήθους, υπηρετώντας με απόλυτη ευσυνειδησία το δημόσιο συμφέρον από όποια θέση τον είχαν τοποθετήσει οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ, στέλεχος του οποίου υπήρξε από την ημέρα ίδρυσής του.

Η κηδεία του θα γίνει στις 2 το μεσημέρι της Δευτέρας στο Κοιμητήριο Αμαρουσίου. Ο Γιώργος Μουτσόπουλος γεννήθηκε στα Γιάννενα και τις γυμνασιακές του σπουδές τις ολοκλήρωσε στη Ζωσιμαία Σχολή, για να ακολουθήσουν οι σπουδές του στην Α.Σ.Ο.Ε.Ε.. Δραστηριοποιήθηκε έντονα στην πολιτική, μακριά από οξύτητες και ακρότητες γι’ αυτό και ήταν πρόσωπο ευρύτερης αποδοχής. Έχοντας πολύ μεγάλη εμπειρία σε θέματα διοίκησης επιχειρήσεων, αξιοποιήθηκε πολλές φορές από τις Κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ για να φέρει σε πέρας δύσκολες αποστολές στον τομέα της Υγείας, αλλά και της Δημόσιας Διοίκησης. Δύο φορές διετέλεσε Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Υγείας, ενώ υπηρέτησε ως Διοικητής στο «Ωνάσειο», στο Νοσοκομείο «Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης, στο «Αμαλία Φλέμιγκ» και στο Νοσοκομείο Ρόδου. Επίσης τοποθετήθηκε Διοικητής του ΟΓΑ και κατά περιόδους διορίστηκε Γενικός Γραμματέας των Κρατικών Περιφερειών Θεσσαλίας, Βορείου Αιγαίου και Δυτικής Ελλάδος. Ο Γιώργος Μουτσόπουλος - ο οποίος είναι ξάδελφος του διακεκριμένου καθηγητή Ιατρικής Χαράλαμπου Μουτσόπουλου - είχε κατέβει και υποψήφιος βουλευτής Ιωαννίνων του ΠΑΣΟΚ και μπορεί να μην εκλέχτηκε είχε αποσπάσει όμως πολύ θετικά σχόλια για το επίπεδο του προεκλογικού του αγώνα.

• Ο «Πρωινός Λόγος» εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην αγαπημένη του σύζυγο Πόπη και στα αδέρφια του Αγνή και Σπύρο. Επίσης και ο Σύλλογος Αποφοίτων Ζωσιμαίας Σχολής με χθεσινή ανακοίνωσή του συλλυπείται την οικογένεια Μουτσόπουλου.