Ν. ΑΓΝΑΝΤΗ: Προσπάθησα πάντα να είμαι χρήσιμη…

on .

zitsa

• Μακρά και γεμάτη επιστημονική και ακαδημαϊκή πορεία έχει διαγράψει η ομότιμη καθηγήτρια Παθολογικής Ανατομικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, τ. πρόεδρος της Ιατρικής Σχολής και τ. αντιπρύτανης Νίκη Αγνάντη.

Πορεία την οποία κατάφερε μάλιστα  να συνδυάσει με πλούσια κοινωνική προσφορά, κυρίως ως Πρόεδρος του τοπικού Παραρτήματος της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας.
Για όλα τα παραπάνω τιμήθηκε από τον Δήμο Ζίτσας στο πλαίσιο μίας συγκινησιακά φορτισμένης εκδήλωσης στο κατάμεστο από κόσμο Πνευματικό Κέντρο της γενέτειράς της, της Ζίτσας.

Ο Δήμαρχος Ζίτσας
Ανοίγοντας την προχθεσινή εκδήλωση, ο Δήμαρχος Ζίτσας Μιχάλης Πλιάκος επισήμανε με έμφαση πως «η Νίκη Γύρα - Αγνάντη στη διάρκεια της διαπρεπούς της καριέρας έχει αναγνωριστεί και τιμηθεί τόσο στη χώρα μας όσο και στο εξωτερικό για το επιστημονικό της έργο, την ακαδημαϊκή της δράση καθώς και την κοινωνική της προσφορά, θεωρούμε όμως ότι η τιμή στον γενέθλιο τόπο έχει άλλο ειδικό βάρος». Καλωσορίζοντας δε, την τιμώμενη υπογράμμισε πως «την υποδεχόμαστε με αισθήματα χαράς και ευγνωμοσύνης. Χαράς γιατί είναι μαζί μας και ευγνωμοσύνης γιατί μας δίνει τη δυνατότητα τη σημερινή εποχή που τείνουν να ισοπεδωθούν οι ηθικές αξίες εμείς μέσα από εκείνη να προβάλουμε μια προσωπικότητα που μπορεί να αποτελέσει φωτεινό παράδειγμα για τους νεότερους».

«Ευχάριστη έκπληξη…»
«Με ξάφνιασε ευχάριστα και με γύρισε πίσω στα παιδικά μου χρόνια αυτή η εκδήλωση», τόνισε η κ. Αγνάντη ανεβαίνοντας στο βήμα και ευχαρίστησε το Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο Ζίτσας για την πρωτοβουλία τους να την τιμήσουν για την προσφορά της στην ιατρική επιστήμη.
Όπως ανέφερε με εμφανή συγκίνηση, «προσπάθησα να είμαι χρήσιμη, να βοηθήσω το συνάνθρωπο, άλλωστε με αυτές τις αρχές μεγάλωσα και αυτά τα μαθήματα ζωής πήρα από τον πατέρα μου».

Ομιλίες - παρουσίες
Τους σημαντικότερους σταθμούς της σταδιοδρομίας της παρουσίασε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων και ανιψιός της Δημήτρης Παπαγεωργίου, ο οποίος συντόνιζε και την εκδήλωση.
Τη Ζιτσαία διακεκριμένη γιατρό και πανεπιστημιακό που τίμησε τον τόπο με το έργο της, σκιαγράφησαν με τις ομιλίες τους η Καθηγήτρια Παθολογικής Ανατομικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Άννα Γούσια και η Γενική Ιατρός Μαρίνα Γύρα, ανιψιά της Νίκης Αγνάντη.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν κα απηύθυναν χαιρετισμό η βουλευτής Ιωαννίνων της Ν.Δ. Μαρία Κεφάλα και ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσπρωτίας Θωμάς Πιτούλης, ενώ χαιρετισμούς απέστειλαν ο Πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας, ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος Γιώργος Αμυράς, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Τριαντάφυλλος Αλμπάνης και ο βουλευτής της Ν.Δ. Σταύρος Καλογιάννης.

Τιμητική πλακέτα
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την απονομή τιμητικής πλακέτας στη Νίκη Γύρα – Αγνάντη από τον Μιχάλη Πλιάκο, παρουσία Αντιπεριφερειαρχών, Αντιδημάρχων, του Πρόεδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Ζίτσας, Δημοτικών Συμβούλων, του τέως Πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών Κώστα Γάτσιου, της Προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Σταυρούλας Τσιάρα, του Δ/ντη του Κέντρου Υγείας Βουτσαρά Δημήτρη Δράκου, γιατρών, πανεπιστημιακών και πλήθους κόσμου.