Μήνυση κατ’ αγνώστων για δολιοφθορά στη δεξαμενή ύδρευσης στην Ελεούσα!

on .

DHMARXEIO ZITSAS 11 3 16

• Σε μήνυση κατά αγνώστων προχώρησε ο Δήμαρχος Ζίτσας Μιχάλης Πλιάκος για τη δολιοφθορά που προκλήθηκε το βράδυ της Κυριακής του Πάσχα στις εγκαταστάσεις της δεξαμενής ύδρευσης στην Ελεούσα, με αποτέλεσμα το πρωί της Δευτέρας τμήμα του οικισμού να μείνει για κάποιες ώρες χωρίς νερό.
Ο Δήμαρχος Ζίτσας με αφορμή το πρωτοφανές συμβάν υπογράμμισε τη συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές (αστυνομία, εισαγγελία) για τη διασφάλιση και την εγγύηση της ασφάλειας των πολιτών.
«Η προσπάθεια κάποιων να προκαλέσουν πανικό και να ταλαιπωρήσουν τους κατοίκους της Ελεούσας τις ημέρες των εορτών έπεσε στο κενό. Οι υπηρεσίες είναι σε διαρκή επαγρύπνηση και ζητούμε και τη βοήθεια των πολιτών αν γνωρίζουν κάτι να ενημερώσουν έστω και ανώνυμα τους αρμόδιους για να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι της δολιοφθοράς που θεώρησαν ότι μπορούν να βλάψουν τους πολίτες», ανέφερε σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος.
Κατέστρεψαν ρολόι…
Να σημειωθεί πώς οι δράστες το βράδυ της Κυριακής αφού παραβίασαν την περίφραξη, κόβοντας τα πλέγματα, εισήλθαν στο χώρο της δεξαμενής, κατέστρεψαν το ρολόι της ΔΕΗ και τον πίνακα με τις ασφάλειες που τροφοδοτούν τα αντλιοστάσια. Αποτέλεσμα αυτών ήταν η σταδιακή διακοπή υδροδότησης, για κάποιες ώρες το πρωί της Δευτέρας τμήματος του οικισμού της Ελεούσας.
Η κινητοποίηση των συνεργείων του Τμήματος ύδρευσης του Δήμου Ζίτσας ήταν άμεση και σε συνεργασία με ιδιώτες αποκαταστάθηκε έγκαιρα η ζημιά χωρίς περαιτέρω προβλήματα. Χθες το πρωί και αφού είχαν ολοκληρωθεί οι έρευνες και η αυτοψία του χώρου από την Αστυνομία, συνεργεία του Δήμου Ζίτσας προχώρησαν στην αποκατάσταση των ζημιών στην περίφραξη και ο χώρος ασφαλίστηκε εκ νέου.