«Τσίμπησαν» τα κρούσματα σε Ήπειρο και Γιάννενα!

on .

KORONOIOS DEIGMATA THETIKA 1 8 2021

• Έπειτα από την αποκλιμάκωση των τελευταίων ημερών, ανοδικά κινήθηκε χθες στην Ήπειρο ο αριθμός των θετικών κρουσμάτων του κορωνοϊού, τάση που εκτιμάται ότι είναι παροδική και δεν θα επηρεάσει την περαιτέρω θετική επιδημιολογική πορεία της περιοχής μας.
Εξάλλου, η Όμικρον είναι μία μετάλλαξη με μεγάλη μεταδοτικότητα, ενώ ουσιαστικά έχουν απομείνει σε ισχύ ελάχιστα μέτρα προστασίας των πολιτών με κυριότερο τη χρήση μάσκας σε καταστήματα και γενικά σε εσωτερικούς χώρους. Πάντως, η σταδιακή βελτίωση του καιρού αναμένεται να βοηθήσει, καθώς όλο και περισσότεροι πολίτες θα κάθονται πλέον έξω!

Πιο πολλά κρούσματα
Συνολικά ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε χθες 367 νέα κρούσματα στην Ήπειρο. Τα περισσότερα, 219 κρούσματα, καταγράφηκαν στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων. Πρόκειται για διπλάσιο σχεδόν νούμερο από εκείνο της Δευτέρας! Στην Άρτα ανακοινώθηκαν 89 κρούσματα, στη Θεσπρωτία 32 και στην Πρέβεζα 47 κρούσματα.
Σε όλη τη χώρα τα νέα κρούσματα εκτινάχθηκαν στα 15.690, ενώ αντίθετα οι νέοι 64 θάνατοι ασθενών με κορωνοϊό μειώθηκαν στους 64. Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 356 (65.2% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 70 έτη. Οι εισαγωγές νέων ασθενών με κορωνοϊό στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 270.

Αύξηση στα λύματα
Στο μεταξύ, το ιικό φορτίο στα λύματα της πόλης των Ιωαννίνων παρουσίασε και πάλι αύξηση στο διάστημα από 4 μέχρι και 10 Απριλίου, σύμφωνα πάντα με τις αναλύσεις που διεξάγει το Εργαστήριο Υγιεινής και Επιδημιολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, το οποίο συμμετέχει στο Εθνικό Δίκτυο Επιτήρησης Λυμάτων. Πρόκειται για άνοδο της τάξης του 33% σε σχέση με την αμέσως προηγούμενη εβδομάδα, με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας να κάνει λόγο για «καθαρή» αύξηση, η οποία εκτός από τα Γιάννενα, παρατηρείται επίσης στον Βόλο και την Κέρκυρα.

Η τέταρτη δόση
Στο μεταξύ, ανοίγει σήμερα για τους πολίτες ηλικίας 70-79 η πλατφόρμα για την τέταρτη δόση εμβολίου. Μεθαύριο, Παρασκευή θα ανοίξει η πλατφόρμα για τους πολίτες 60-69 ετών. Υπενθυμίζεται ότι η πλατφόρμα για τις ηλικίες 80 και άνω έχει ανοίξει από τις 7 Απριλίου και έχουν κλειστεί μέχρι σήμερα περίπου 40.000 ραντεβού.