Θεματικό Εργαστήριο για κλιματικά ουδέτερα Γιάννενα

on .

ERGASTHRI

• Διαδικτυακό θεματικό εργαστήριο (το 2ο) με θέμα τα βιώσιμα κτίρια και οι ανθεκτικές υποδομές στο δρόμο προς μια κλιματικά ουδέτερη πόλη, πραγματοποιήθηκε προχθές στο πλαίσιο της προετοιμασίας υποβολής της πρότασης του Δήμου για το Πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής «100 ενεργειακά ουδέτερες και έξυπνες πόλεις έως το 2030». Υπήρξε μεγάλη συμμετοχή φορέων οι οποίοι και επανέλαβαν την βούλησή τους να στηρίξουν έμπρακτα την προσπάθεια που γίνεται από τη πλευρά του δήμου Ιωαννιτών στην κατεύθυνση διεκδίκησης μιας θέσης ανάμεσα στις 100 ενεργειακά ουδέτερες και έξυπνες πόλεις έως το 2030.
Ο δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ αφού ευχαρίστησε για ακόμα μια φορά τους φορείς και τους συμμετέχοντες για την ενεργή στήριξή τους, επανέλαβε ότι η συμμετοχή τους στην προσπάθεια για τον μετασχηματισμό της πόλης προς την κλιματική ουδετερότητα είναι καθοριστική.
Ομιλητές στο δεύτερο θεματικό εργαστήριο ήταν ο κ. Γιάννης Αίσωπος, Καθηγητής Αρχιτεκτονικού & Αστικού Σχεδιασμού και Πρόεδρος, του Τµήµατος Αρχιτεκτόνων, του Πανεπιστημίου Πατρών, ο κ. Γεώργιος Πανέτσος, Καθηγητής Αρχιτεκτονικού & Αστικού Σχεδιασμού, Τµήµα Αρχιτεκτόνων, Πανεπιστήµιο Πατρών ο κ. ∆ηµήτρης Αθανασίου, Πολιτικός Μηχανικός, Μόνιµος υπάλληλος του ΥΠΕΝ µε απόσπαση στη Γενική ∆ιεύθυνση Ενέργειας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις Βρυξέλλες, ο κ. Αντώνης Γαβαλάç, Αρχιτέκτων, Εµπειρογνώµων Αειφορικού Σχεδιασµού, ∆ιδάσκων του Πανεπιστηµίου Πατρών, ο ∆ρ. Ηλίαç Μεσσίνας, Αρχιτέκτων, Χωροτάκτης, Περιβαλλοντολόγος, Ιδρυτής ECOWEEK (Αειφορία, Καινοτοµία, ∆ηµόσια ∆ιαβούλευση), ∆ιδάσκων του Πανεπιστηµίου Πατρών και η ∆ρ. ∆ήµητρα Τσιριγώτη, Αρχιτέκτων, Εµπειρογνώµων Αειφορικού Σχεδιασµού, ∆ιδάσκουσα του Πανεπιστηµίου Πατρών.