Στη Γαλλία τον έψαχναν στη Μέρτζανη τον συνέλαβαν!

on .

XEIROPEDES SYLLYPSH

• Ένα «δραστήριο» μέλος του υποκόσμου της Γαλλίας, έχοντας διασχίσει αρκετές άλλες χώρες, δεν κατάφερε να περάσει τα Ελληνικά σύνορα προερχόμενος από την Αλβανία. Είχε επιλέξει να κινηθεί στη συνοριακή διάβαση της Μέρτζανης, θεωρώντας προφανώς ότι εκεί τα μέτρα θα ήταν περισσότερο ελαστικά, αλλά... ατύχησε. Κατά τον αστυνομικό έλεγχο που διενεργήθηκε από αστυνομικούς του εκεί Τμήματος της Ελλάδας διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του εκκρεμούσε «ερυθρά αγγελία Διεθνών Αναζητήσεων» που είχε εκδοθεί από την Ιnterpol Γαλλίας και φυσικά συνελήφθη. Σε βάρος του εκκρεμούσαν διώξεις για τα αδικήματα εμπορίας ανθρώπων, σεξουαλικής εκμετάλλευσης, πορνείας και ξεπλύματος χρήματος. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα για τις περαιτέρω διαδικασίες.

Από τα Γιάννενα, διοχέτευαν ναρκωτικά στη Λευκάδα!
• Για διακίνηση, μεταφορά και κατοχή ναρκωτικών ουσιών, κατά περίπτωση, συνελήφθησαν τρεις ημεδαποί σε Λευκάδα και Ιωάννινα. Οι πρώτες δύο συλλήψεις έγιναν στη Λευκάδα, όταν σε έλεγχο που έγινε από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του τμήματος Ασφαλείας Λευκάδας, σε ΙΧ φορτηγό, στο οποίο επέβαιναν, ιδιοκτησίας ενός ακόμη ημεδαπού, βρέθηκαν κρυμμένες και κατασχέθηκαν, αυτοσχέδιες νάιλον συσκευασίες με χασίς, συνολικού βάρους 4.134 γραμμαρίων, πέντε κινητά τηλέφωνα και τρεις κάρτες SIM.
Ακολούθως, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Λευκάδας, ήρθαν στην πόλη των Ιωαννίνων και με τη συνδρομή του τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ιωαννίνων, παρουσία δικαστικού λειτουργού, διενήργησαν έρευνες στα σπίτια των τριών, στα οποία βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά συσκευασίες με 18,60 γραμμ. χασίς, ένα κινητό τηλέφωνο και δύο κάρτες SIM. Προανάκριση για την υπόθεση πραγματοποιήθηκε από το τμήμα Ασφαλείας Λευκάδας, ενώ στις έρευνες για τον εντοπισμό των ναρκωτικών ουσιών, συμμετείχε και ο αστυνομικός σκύλος Bronko, του τμήματος Ασφαλείας Λευκάδας. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λευκάδας.