Ν. ΚΕΡΑΜΕΩΣ: Δεν θα ανασταλεί η δια ζώσης λειτουργία των σχολείων

on .

MATHTES TAKSH MASKES

• Κατηγορηματική ότι «δεν θα ανασταλεί η διά ζώσης λειτουργία των σχολείων» εμφανίστηκε χθες η Υπουργός Παιδείας Ν. Κεραμέως, σε συνέντευξη Τύπου για την παρουσίαση των Νέων Προγραμμάτων Σπουδών.
Όπως είπε το ποσοστό των ημερήσιων κρουσμάτων που αφορούσε παιδιά έχει μειωθεί από το 29% στο 23% και αυτό έχει επιτευχθεί χάρις στην «εξαιρετική εφαρμογή των μέτρων από εκπαιδευτικούς, μαθητές, γονείς, στελέχη εκπαίδευσης, τοπική αυτοδιοίκηση».
Η υπουργός Παιδείας υπογράμμισε ότι τα αυξημένα τεστ αποτελούν τον πιο αποτελεσματικό τρόπο αντιμετώπισης και έγκαιρης πρόβλεψης του κορωνοϊού.
Στο ίδιο μήκος κύματος και οι χθεσινές δηλώσεις του Γεν. Γραμματέα του Υπουργείου Παιδείας Αλ. Κόπτση, ο οποίος βρέθηκε στα Γιάννενα, στο πλαίσιο της συνάντησης εργασίας με στελέχη της Εκπαίδευσης και την Κοινωνία των Πολιτών, στην ημερίδα με θέμα: «Εκπαίδευση Προσφύγων: Προκλήσεις και προοπτικές».
Όπως είπε «δεν υπάρχει η παραμικρή σκέψη για αναστολή της δια ζώσης εκπαιδευτικής διαδικασίας».
Απέρριψε τα περί «αλχημειών» που καταλογίζει στο Υπουργείο η Αντιπολίτευση, αναφέροντας πως ο ΕΟΔΥ καταγράφει νοσήσαντες στο 0,1% των μαθητών.