Τουρίστες από Κύπρο θέλει ο Μ. Ελισάφ στα Γιάννενα!

on .

ELISAF KYPROS TOYRISMOS 3 11 21

• Ως ένα αναδυόμενο κέντρο τουρισμού 365 ημέρες τον χρόνο, το οποίο θα φιλοξενεί τα περισσότερα συνέδρια στη χώρα μας μετά την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη αλλά και μεγάλες αθλητικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις περιέγραψε ο Μωυσής Ελισάφ τα Γιάννενα, μιλώντας σε εκδήλωση με θέμα τον τουρισμό που έγινε στην Κύπρο.
Ο Δήμαρχος ταξίδεψε στη Μεγαλόνησο ως επικεφαλής Γιαννιώτικης αντιπροσωπείας στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων, ξενοδοχείων της πόλης και τουριστικών γραφείων. Όλα αυτά στο πλαίσιο της λεγόμενης «Διπλωματίας των Πόλεων», μίας δράσης του Δήμου Ιωαννιτών που αποσκοπεί στην τουριστική προώθηση και προβολή της πόλης και της ευρύτερης περιοχής, τα αποτελέσματα της οποίας απομένει να φανούν στο μέλλον.

Τουριστική προώθηση
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, στόχος της επίσκεψης της Γιαννιώτικης αντιπροσωπείας στην Κύπρο ήταν η προώθηση των Ιωαννίνων στην Κυπριακή αγορά ως προορισμού που προσφέρει στον επισκέπτη ταξιδιωτικές εμπειρίες 365 μέρες το χρόνο.
Τη σχετική εκδήλωση που έγινε στη Λευκωσία, παρακολούθησαν τουριστικοί πράκτορες και δημοσιογράφοι από τη Μεγαλόνησο. Χαιρέτησαν ο Έλληνας Πρέσβης στην Κύπρο Ιωάννης Παπαμελετίου, ενώ παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Στροβόλου Ανδρέας Παπαχαραλάμπους, ο προϊστάμενος του ΕΟΤ στην Κύπρο Πέτρος Σαγάνας και ο Ιωσήφ Ιωσήφ, Πρόεδρος του Cyprus - Greece Business Association.

Αναδυόμενο κέντρο
Στην ομιλία του ο Δήμαρχος Ιωαννίνων μεταξύ άλλων τόνισε πως τα Γιάννενα αποτελούν ένα μητροπολιτικό κέντρο που προσφέρει γρήγορη και ασφαλή πρόσβαση σε όλη την Ήπειρο. Στόχος του Δήμου είναι να αναδείξει τον πολλαπλό τουριστικό ρόλο της πόλης.
Η πρωτεύουσα της Ηπείρου μπορεί, όπως είπε, να αποτελέσει αναδυόμενο κέντρο τουρισμού 365 ημέρες τον χρόνο, τον τρίτο πόλο συνεδριακού τουρισμού στην Ελλάδα μετά την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, πόλη διοργάνωσης σημαντικών πολιτιστικών, αθλητικών και άλλων γεγονότων, κέντρο θρησκευτικού τουρισμού της περιοχής και μητροπολιτικό κόμβο εναλλακτικών δραστηριοτήτων για την ευρύτερη ηπειρωτική ενδοχώρα.
Όπως σημείωσε ο κ. Ελισάφ, «η πόλη μας προσφέρει υψηλής, μεσαίας και μπουτίκ δυνατότητες φιλοξενίας, ενώ η γαστρονομία της είναι ξεχωριστή με πλήρη αξιοποίηση των τοπικών προϊόντων που χαρακτηρίζονται για την υψηλή τους ποιότητα» και πρόσθεσε τα εξής: «Ωστόσο δεν ήρθαμε στην Κύπρο μόνο για να πάρουμε. Θέλουμε μια αμφίδρομη σχέση. Σε συνεργασία με την εκπαιδευτική κοινότητα της περιοχής μας, θέλουμε να στρέψουμε το ενδιαφέρον των σχολικών εκδρομών προς την Κύπρο. Είναι σημαντικό για την νεολαία μας να επισκεφτεί την Κύπρο, να μάθει από κοντά την ιστορία της και να την αγαπήσει περισσότερο».
Στη συνέχεια ο Αιμίλιος Νέος, στέλεχος του τμήματος τουρισμού του Δήμου, παρουσίασε τα Γιάννενα μέσα από πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό, ενώ ο Γενικός Γραμματέας του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων Βασίλειος Βασιλείου, παρουσίασε την οικονομική και εμπορική διάρθρωση της πόλης, δίνοντας σημαντικά στοιχεία για την επιχειρηματικότητα, την ανάπτυξη και την προσβασιμότητα της περιοχής.
Ακολούθησαν κατ’ ιδίαν συναντήσεις (B2B) μεταξύ των επαγγελματιών από τα Γιάννενα και την Κύπρο.
Εξάλλου, ο Δήμαρχος συναντήθηκε με τον Γενικό Διευθυντή του Υφυπουργείου Τουρισμού της Κύπρου Θεοφάνη Τρύφωνος με τον οποίο συζήτησαν τρόπους περαιτέρω συνεργασίας, ενώ είχε συναντήσεις με τους Δημάρχους Στροβόλου, Λεμεσού και Αγίας Νάπας.