Η Βούλα Τσέτση στον «πυρήνα» των Ευρωπαϊκών πολιτικών εξελίξεων

on .

tsetsi

• Από το Βερολίνο με την αντιπροσωπεία των Οικολόγων Ευρωβουλευτών στο πλευρό της υποψήφιας Καγκελαρίου στις Εθνικές Εκλογές της Γερμανίας Annalena Baerbock, στο Μιλάνο για να προλογίσει, παραμονή των δημοτικών εκλογών της πρωτεύουσας της Λομβαρδίας, τον υποψήφιο Δήμαρχο της Giuseppe Sala, ταξίδεψε η συμπατριώτισσά μας Βούλα Τσέτση, Γενική Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των «Πρασίνων», στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
Ο κ. Sala εξελέγη από τον πρώτο γύρο, σημειώνοντας το ιδιαίτερα εντυπωσιακό ποσοστό του 57,5%. Κρίσιμο παράγοντα της σαρωτικής νίκης, αποτέλεσε η συνεργασία του πρώτου πολίτη του Μιλάνου, επανεκλεγμένου με τους «Πράσινους» του Μιλάνου με την Β. Τσέτση να είναι η «αρχιτέκτονας» αυτού του διόλου εύκολου παντρέματος στους χώρους της Ιταλικής διασπασμένης κεντροαριστεράς.
Οι επιτυχείς διεργασίες, είδαν το φως της δημοσιότητας τον περασμένο Μάρτιο προκαλώντας εκτενείς αναφορές στον Ιταλικό και διεθνή τύπο, με επίκεντρο την κ. Τσέτση. Πάντως, μετά τα πρόσφατα θετικά αποτελέσματα των εκλογών στην Γερμανία και στο «ισχυρό» Μιλάνο, ο διεθνής Τύπος προεξοφλεί την αλλαγή του ευρωπαίου πολιτικού σκηνικού, με έντονο «Πράσινο Φόντο» και την Γιαννιώτισα Βούλα Τσέτση, στον πυρήνα των Ευρωπαϊκών Πολιτικών εξελίξεων.