Ζήτημα... πέντε λεπτών η συνεννόηση για τη σύνταξη της διακήρυξη των ΣΜΑ

on .

APORRIMATOFORO APOKOMIDH

• Τη μετάθεση της ημερομηνίας παράδοσης του εξοπλισμού του Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων Πρέβεζας μέχρι και την 30η Νοεμβρίου ενέκρινε χθες η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας.
Ο Περιφερειάρχης Αλ. Καχριμάνης τόνισε ότι τις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει η Περιφέρεια μέσω της προγραμματικής σύμβασης που έχει υπογραφεί τις έχει εκπληρώσει. Αναφερόμενος στο ζήτημα που προέκυψε με την ακύρωση της διακήρυξης για τη δοκιμαστική λειτουργία των ΣΜΑ, τόνισε ότι από τη σύμβαση που έχει υπογραφεί με τον ανάδοχο του εξοπλισμού, προκύπτει δεσμευτική υποχρέωσή του να τους λειτουργήσει ο ίδιος για έξι μήνες και παράλληλα να εκπαιδεύσει το προσωπικό που θα υποδειχθεί από το Φορέα. «Ό, τι κατασκευαστικό έπρεπε να γίνει για να μπουν τα μηχανήματα, εμείς το ετοιμάσαμε. Στο ΕΣΠΑ υπάρχουν παράμετροι και προδιαγραφές, οι οποίες πρέπει να λαμβάνονται υπόψη στη διακήρυξη για τη δοκιμαστική τους λειτουργία...».
Όσον αφορά το ΣΜΑ Γ. Καραϊσκάκη ο κ. Καχριμάνης ανέφερε ότι το έργο έχει ολοκληρωθεί κατασκευαστικά και οι εργασίες που πρόκειται να εκτελέσει η Περιφέρεια αφορούν μικρές βελτιώσεις του δρόμου πρόσβασης προκειμένου να αποτραπούν τυχόν μελλοντικά προβλήματα.
«Ζήτημα συνεννόησης...»
Μετά τη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής και απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων ο Περιφερειάρχης σημείωσε με νόημα «φωτογραφίζοντας την τακτική που ακολουθεί ο ΦΟΔΣΑ Ηπείρου, ότι είναι ζήτημα πέντε λεπτών η συνεννόηση για τη σύνταξη της διακήρυξης σύμφωνα με τις δεσμεύσεις έναντι του ΕΣΠΑ. «Δεν μπορούμε να αυθαιρετούμε στους όρους που βάζουμε, να μην έχουν ταύτιση με τους όρους με τους οποίους συγχρηματοδοτηθήκαμε από την Ευρώπη», εξήγησε και συνέχισε: «Μέχρι σήμερα σε ό,τι αφορά τα απορρίμματα, ό,τι έγινε είναι μια προίκα τρόπον τινά που δίνει ο δεύτερος βαθμός Αυτοδιοίκησης στον πρώτο...»
Ο κ. Καχριμάνης πρόσθεσε πως μέχρι τώρα δεν έχει στείλει τους όρους της σύμβασης του εξοπλισμού στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση που κάνει έλεγχο των αποφάσεων. Όπως είπε, «αυτοί οι όροι είναι δεσμευτικοί και για μας και για τον ΦΟΔΣΑ και πρέπει να περιλαμβάνονται στη νέα διακήρυξη, διαφορετικά θα πρέπει να προσφύγουμε εμείς».