Η ΕΛ.ΑΣ. έκοψε το δρόμο σε 3 διακινητές μεταναστών

on .

FAROS PERIPOLIKO

• «Πονοκέφαλο» για τις αστυνομικές αρχές αποτελούν οι μεταφορές παράτυπων μεταναστών είτε πρόκειται για εσωτερικά δρομολόγια, είτε ο στόχος είναι να φτάσουν στα σύνορα κι από εκεί να επιχειρήσουν μέσω Αλβανίας να περάσουν στην Ευρώπη.
Όπως έγραφε στο φύλλο Σαββάτου ο «Π.Λ.» με τα πόδια, αλλά και με οχήματα επιχειρούν σε καθημερινή βάση πρόσφυγες και μετανάστες να φθάσουν από την Ήπειρο στα Ελληνοαλβανικά σύνορα με σκοπό να περάσουν στην Αλβανία και από εκεί να αναζητήσουν τρόπους για να φτάσουν σε χώρες της Ευρώπης.

Δύο περιπτώσεις
Το Σάββατο η ΕΛ.ΑΣ. συνέλαβε σε περιοχές των Ιωαννίνων, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, συνολικά τρία άτομα που κατηγορούνται για μεταφορά παράτυπων μεταναστών.
Ειδικότερα, στην πρώτη περίπτωση, συνελήφθη επί της Εγνατίας Οδού αλλοδαπός οδηγός Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, διότι διαπιστώθηκε ότι μετέφερε 6 παράτυπους μετανάστες. Από την προανάκριση που ενήργησε το Τμήμα Αλλοδαπών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων προέκυψε ότι ο συλληφθείς είχε παραλάβει τους αλλοδαπούς από περιοχή της Μακεδονίας με προορισμό περιοχή της Αιτωλοακαρνανίας.
Στη δεύτερη περίπτωση, συνελήφθησαν στην Κακαβιά από κλιμάκιο της FRONTEX του Τμήματος Διαβατηριακού Ελέγχου Κακαβιάς δύο αλλοδαποί, οδηγοί λεωφορείου ξένης εταιρίας, στο οποίο διαπιστώθηκε ότι επέβαιναν δύο παράτυποι μετανάστες.
Προανάκριση για την υπόθεση ενεργήθηκε από το Α΄ Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Δελβινακίου.
Και στις δυο τις περιπτώσεις κατασχέθηκαν τα οχήματα, ενώ οι συλληφθέντες επρόκειτο να οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.