Με αυστηρό πρωτόκολλο επιστρέφουν από σήμερα οι φοιτητές στο Πανεπ. Ιωαννίνων

on .

PANEPISTHMIO IOANNINON

• Από σήμερα, Δευτέρα αρχίζει η δια ζώσης εκπαιδευτική λειτουργία στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και υπάρχει έντονη κινητικότητα για την πιστή εφαρμογή των μέτρων ώστε να μην υπάρξει διασπορά που θα προκαλέσει σοβαρές δυσλειτουργίες. Η Πρυτανεία έδωσε στη δημοσιότητα το σχετικό πρωτόκολλο, στο οποίο αναφέρεται ρητά ότι η εκπαιδευτική διαδικασία γίνεται υποχρεωτικά δια ζώσης και οι αίθουσες, τα αμφιθέατρα κλπ. θα λειτουργούν με τη μέγιστη επιτρεπόμενη πληρότητα. Μόνο σε περίπτωση συρροής κρουσμάτων θα εφαρμοστεί η εξ αποστάσεως διδασκαλία.
Για την προσέλευση απαιτείται υποχρεωτικά πιστοποιητικό νόσησης (μετά από 20 ημέρες) ή εμβολιασμού (14 ημέρες μετά την τελική δόση). Σε διαφορετική περίπτωση θα πρέπει να προσκομίζουν αρνητικό τέστ με PCR ή Rapid test δύο φορές την εβδομάδα.
Επίσης προβλέπεται διακοπή του μαθήματος αν υπάρχει φοιτητής χωρίς να τηρεί τις ανωτέρω προϋποθέσεις και αρνηθεί να αποχωρήσει από την αίθουσα. Για τους φοιτητές και τους διδάσκοντες των Τμημάτων των οποίων το διδακτικό έργο υλοποιείται σε δομές Υγείας ο εμβολιασμός είναι υποχρεωτικός.
Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική, για όλα τα φυσικά πρόσωπα: α) σε όλους τους εσωτερικούς χώρους του Πανεπιστημίου, συμπεριλαμβανομένων των αιθουσών και των εργαστηρίων που διεξάγεται δια ζώσης εκπαιδευτική διαδικασία, και β) σε όλους τους εξωτερικούς χώρους που παρατηρείται συνωστισμός.
Το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων έχει προχωρήσει στη διαδικασία πρόσληψης 38 ατόμων βοηθητικού προσωπικού, οι οποίοι θα διατεθούν στα Τμήματα με απόφαση του Πρυτανικού Συμβουλίου, όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία πρόσληψης, για να συνδράμουν στην εκπαιδευτική διαδικασία πρωί και απόγευμα.
«Η Σύγκλητος προσκαλεί και προτρέπει όλους τους φοιτητές και τους διδάσκοντες που δεν έχουν ακόμη εμβολιασθεί να το πράξουν, προστατεύοντας τους ίδιους, τους συναδέλφους και τους φοιτητές τους, συμβάλλοντος έτσι στην ομαλή διεξαγωγή του εκπαιδευτικού έργου με ανοικτό το Πανεπιστήμιο».