Τα Γιαννιωτόπουλα αρίστευσαν στον Διαγωνισμό Ρομποτικής!

on .

ROMPOTIKH DIAKRISEIS 28 9 21

• Την ελπίδα ότι στο μέλλον κάτι θα αλλάξει προς το καλύτερο στον τόπο μας γεννούν τα Γιαννιωτόπουλα, μικροί και μεγάλοι μαθητές της πόλης μας, με τις καινοτόμες ιδέες που κατά καιρούς παρουσιάζουν, τις έξυπνες προτάσεις που καταθέτουν και τα μικρά τεχνολογικά «θαύματα» τα οποία δημιουργούν συνεργαζόμενοι σε ομάδες.
Οι ικανότητες της νέας γενιάς αποδεικνύονται έμπρακτα κάθε φορά που λαμβάνουν μέρος σε μαθητικούς διαγωνισμούς όπου σχεδόν πάντα διακρίνονται, κάτι που συνέβη και στον Εθνικό Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής 2021 ο οποίος διεξήχθη πρόσφατα στην Αθήνα. Γιαννιώτικες ομάδες αποτελούμενες από μαθητές σχολείων της πόλης μας κατέλαβαν τρεις από τις πρώτες θέσεις στον τελικό του, στην ανοιχτή κατηγορία για μαθητές 13 - 15 ετών.

Τρεις πρωτιές
Πιο συγκεκριμένα, στον Διαγωνισμό Ρομποτικής που διεξήχθη το περασμένο Σάββατο στο χώρο του OTE Academy στο Μαρούσι, τη δεύτερη θέση κατέλαβε η ομάδα «ZosiMinds» με το project «Έξυπνο σύστημα φόρτισης ηλεκτρικών λεωφορείων». Μέλη της είναι οι μαθητές του Πρότυπου Λυκείου Ζωσιμαίας Σχολής, Γεώργιος Σταύρου και Δημήτριος Παπαστεφάνου και οι μαθητές του Πρότυπου Γυμνασίου Ζωσιμαίας Σχολής, Μανόλης Κούρος και Μάξιμος Νάκος.
Την τέταρτη θέση με το project «Ενεργειακά έξυπνος φωτισμός δρόμων» κατέλαβε η ομάδα Roboholics με τους μαθητές Θεόδωρο Εφαπλωματά (Μουσικό Σχολείο Ιωαννίνων) και Παύλο Κουτσαβέλη (Πρότυπο Γυμνάσιο Ζωσιμαίας Σχολής). Τον «χορό» των διακρίσεων έκλεισε η ομάδα Ingenuity με το project «Ενεργειακά έξυπνο σπίτι» καταλαμβάνοντας την 6η θέση. Η συγκεκριμένη ομάδα αποτελείται από τους μαθητές Γεώργιο Κατσιούλη (Γενικό Λύκειο Πεδινής) και Κωνσταντίνο Μπαλαμάτσια (1o Γενικό Λύκειο Ιωαννίνων).

Κέρδος η εμπειρία
Καθοδηγητής της προσπάθειας των Γαννιώτικων ομάδων ήταν ο Δρ. Δημήτριος Κράββαρης Εκπαιδευτικός Πληροφορικής και Επιστημονικός Υπεύθυνος του «STEM Education Epirus».
Σε ανακοίνωσή του με αφορμή τον διαγωνισμό Ρομποτικής τονίζει χαρακτηριστικά: «Μέσα από αυτές τις προσπάθειες βλέπουμε τους νέους του τόπου μας να οραματίζονται την Ελλάδα όπως θα έπρεπε να τη φαντάζεται κάθε ένας από εμάς τους ενήλικες και γεμίζουμε αισιοδοξία. Η εμπειρία των διαγωνισμών εκπαιδευτικής ρομποτικής είναι το σημαντικότερο κέρδος τους, το οποίο θα «καρπωθούν» σε δεύτερο χρόνο. Αυτή η προσπάθεια που έκαναν, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα, μέσα από τις ιδιαίτερες συνθήκες της εποχής, τους καταστεί νικητές. Συγχαρητήρια σε όλους»!
ΚΩΣΤΑΣ ΑΓΟΡΗΣ