Δώρα ζωής από 66χρονη στο Πανεπ. Νοσοκομείο...

on .

DOREA ORGANON

• Δώρα ζωής σε ασθενείς συνανθρώπους μας έκανε μία γυναίκα ηλικίας 66 ετών, η οποία απεβίωσε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων προσφέροντας τους δύο νεφρούς τους για μεταμόσχευση.
Η δότρια νοσηλευόταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Π.Γ.Ν.Ι. όμως δεν κατάφερε να κερδίσει τη μάχη και κατέληξε την περασμένη Κυριακή. Ακολούθησε επέμβαση που πραγματοποιήθηκε από την χειρουργική ομάδα μεταμοσχεύσεων του Νοσοκομείου, μέσω της οποίας ελήφθησαν οι δύο νεφροί της, οι οποίοι, βάσει της λίστας του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων, στάλθηκαν σε ιατρικό κέντρο της Αθήνας όπου πραγματοποιήθηκαν οι αντίστοιχες μεταμοσχεύσεις.

«Πράξη ανθρωπιάς...»
Την ανακοίνωση για τη δωρεά και μεταμόσχευση των δύο νεφρών έκανε χθες η Διοίκηση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, η οποία εκφράζει δημόσια την αμέριστη συμπαράσταση στους συγγενείς της δότριας για την απώλεια του αγαπημένου τους προσώπου και ταυτόχρονα την ευγνωμοσύνη της για τη γενναιότητά τους να συναινέσουν στη δωρεά οργάνων, «μια πράξη αληθινής κοινωνικής αλληλεγγύης και ανθρωπιάς», όπως τονίζει χαρακτηριστικά.
Παράλληλα, συγχαίρει όλους όσοι βοήθησαν στην ολοκλήρωση της σύνθετης αυτής διαδικασίας και ιδιαίτερα το Διευθυντή και τα στελέχη της Μ.Ε.Θ. του Νοσοκομείου. Όπως επισημαίνει χαρακτηριστικά, «παράλληλα με τον τεράστιο αγώνα που καθημερινά δίνουν για την αντιμετώπιση, τόσο των ασθενών που νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση στη Μ.Ε.Θ, όσο και των συνανθρώπων μας στις Μ.Ε.Θ. Covid, επέδειξαν υψηλή και άξια συγχαρητηρίων αίσθηση καθήκοντος, διεκπεραιώνοντας σε μια πολύ δύσκολη εποχή όλες τις πολύπλοκες και χρονοβόρες διαδικασίες που απαιτούνται για τη δωρεά οργάνων».
ΚΩΣΤΑΣ ΑΓΟΡΗΣ