Παραλίμνια «φιλέτα» σε απόλυτη εγκατάλειψη!

on .

ERGOTAKSIO DHMOY LIMNOPOYLA SKOYPIDIA

• Αυθαίρετα λυόμενα, περιφράξεις, τμήματα οχημάτων, σκουπίδια που εναποθέτονται ανεξέλεγκτα, βρωμιά και βλάστηση... Αυτή είναι η εικόνα σε έναν χώρο – «φιλέτο» της πόλης, δίπλα στη λίμνη που θα μπορούσε, με την κατάλληλη αξιοποίηση, να αποτελεί κόσμημα για όλο το Λεκανοπέδιο.
Πρόκειται για τα ακίνητα έκτασης 57 στρεμμάτων στην περιοχή του Αγίου Νικολάου Κοπάνων, δίπλα στις αθλητικές εγκαταστάσεις της Λιμνοπούλας που ανήκουν στην ΕΤΑΔ ΑΕ, τα οποία παραμένουν σε εγκατάλειψη όπως επισημαίνει ο Σταύρος Καλογιάννης σε ερώτηση που κατέθεσε προς τον Υπουργό Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρα ζητώντας να πληροφορηθεί τι μέλλει γενέσθαι.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στον χώρο αυτό βρίσκεται το Εργοτάξιο του Δήμου Ιωαννιτών, το οποίο έχει εξαγγελθεί ότι θα μετεγκατασταθεί, χωρίς να είναι σαφές το πότε θα γίνει αυτό.
Πάντως, η λειτουργία του δίπλα στη λίμνη δεν ενδείκνυται, κυρίως για περιβαλλοντικούς λόγους!

Σε άθλια κατάσταση
Όπως τονίζει ο Γιαννιώτης βουλευτής και πρ. υπουργός στην ερώτησή του, τα συγκεκριμένα ακίνητα συνολικής επιφάνειας περίπου 57 στρεμμάτων, βρίσκονται στην παραλίμνια περιοχή του Αγίου Νικολάου Κοπάνων και ανήκουν στην κυριότητα της Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου. Στο άμεσο περιβάλλον τους βρίσκονται οι αθλητικές εγκαταστάσεις της Λιμνοπούλας, μία νέα μεγάλη ξενοδοχειακή μονάδα και πολλές άλλες επιχειρήσεις.
Δυστυχώς όμως, εντός των ακινήτων, τμήματα των οποίων είναι ημι-περιφραγμένα, έχουν τοποθετηθεί, προφανώς αυθαίρετα, λυόμενοι οικίσκοι οι οποίοι βρίσκονται σε άθλια κατάσταση, ενώ άλλα τμήματα χρησιμοποιούνται ως αμαξοστάσιο. Το χειρότερο δε όλων, όπως επισημαίνει, είναι ότι στον ευρύτερο χώρο γίνεται ανεξέλεγκτη απόθεση απορριμμάτων.

Ποια τα σχέδια;
Ο κ. Καλογιάννης κάνει γνωστό ότι σχετικό έγγραφο, με επισήμανση της απαράδεκτης κατάστασης που επικρατεί στην περιοχή, είχε αποστείλει παλαιότερα στην ΕΤΑΔ και η Δ/νση Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Ηπείρου.
«Είναι σαφές, λαμβανομένης υπόψη και της πανδημίας του κορωνοϊού, ότι η διαμορφωθείσα, εδώ και χρόνια, κατάσταση στα εν λόγω ακίνητα εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για την δημόσια υγεία και την ασφάλεια των περιοίκων, ενώ απαξιώνει τις σοβαρές επενδύσεις που έχουν σχεδιαστεί ή έχουν υλοποιηθεί στην παραλίμνια περιοχή των αθλητικών καταστάσεων Λιμνοπούλας Ιωαννίνων», σημειώνει στην ερώτησή του προς τον Υπουργό Οικονομικών.
Καταλήγει λοιπόν ρωτώντας εάν προτίθεται η ΕΤΑΔ ΑΕ να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για την αποκατάσταση του συγκεκριμένου χώρου της παραλίμνιας περιοχής των Ιωαννίνων, ποια είναι τα σχέδιά της για την αξιοποίηση των εν λόγω ακινήτων που αποτελούν περιουσιακό της στοιχείο και ποιο το σχετικό χρονοδιάγραμμα.