Αυξημένος ο «φόρος» αίματος στους δρόμους της Ηπείρου!

on .

PERIPOLIKO KORDELA STOP
• Αυξημένη ήταν η κίνηση στους δρόμους της Ηπείρου τον Αύγουστο που μας πέρασε, αυξήθηκαν αντίστοιχα και τα τροχαία ατυχήματα που καταγράφηκαν σ’ αυτούς σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2020 όταν, λόγω της πανδημίας και των μέτρων, η κυκλοφορία ήταν σαφώς πιο μειωμένη.
Έτσι, τον περασμένο μήνα, σημειώθηκαν 12 τροχαία ατυχήματα στην περιοχή μας έναντι επτά το 2020. Ειδικότερα, σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση της Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου, σημειώθηκαν, τρία τροχαία ατυχήματα (έναντι κανενός το 2020), δύο τροχαία με σοβαρό τραυματισμό ατόμου (έναντι κανενός το 2020) και επτά ατυχήματα με ελαφρύ τραυματισμό ατόμου (έναντι επτά το 2020).
 Αυξήθηκαν τα θύματα
Από τα τροχαία ατυχήματα που συνέβησαν σε αστικές και αγροτικές περιοχές των νομών, καταγράφηκαν συνολικά 14 θύματα έναντι 10 πέρυσι και εδώ ο απολογισμός είναι αρνητικός καθώς φέτος είχαμε τρεις νεκρούς έναντι κανενός το 2020, δύο σοβαρά τραυματίες έναντι επίσης κανενός πέρυσι και εννέα ελαφρά τραυματίες έναντι 10 πέρυσι. Στα κυριότερα αίτια των ατυχημάτων περιλαμβάνονται σταθερά η υπερβολική ταχύτητα, η κίνηση στο αντίθετο ρεύμα και η παραβίαση πινακίδας STOP.
Η Αστυνομία πραγματοποίησε πληθώρα ελέγχων στο οδικό δίκτυο της Ηπείρου, οι οποίοι είχαν ως αποτέλεσμα να βεβαιωθούν συνολικά 6.839 παραβάσεις. Η μεγάλη πλειοψηφία, 1.366 παραβάσεις, ήταν για υπερβολική ταχύτητα και ακολουθούν 285 για μη χρήση κράνους κατά την οδήγηση και 204 παραβάσεις για μη χρήση της ζώνης ασφαλείας.
Σημειώνεται επίσης ότι τον προηγούμενο μήνα βεβαιώθηκαν 113 παραβάσεις για στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης, 78 που αφορούν ανασφάλιστα οχήματα και 968 παραβάσεις επαγγελματικών οχημάτων.
Άλλος ένας νεκρός...
Στο μεταξύ, και ο Σεπτέμβριος δεν μπήκε με καλούς οιωνούς για την περιοχή μας όσον αφορά στην οδική ασφάλεια, καθώς ένας ακόμη συνάνθρωπός μας έχασε τη ζωή του στην άσφαλτο. Το τελευταίο τραγικό δυστύχημα συνέβη το πρωί του Σαββάτου στην επαρχιακή οδό Πολυνερίου – Αργυρότοπου Θεσπρωτίας, όταν Ι.Χ. φορτηγό αυτοκίνητο που οδηγούσε 63χρονος εξετράπη της πορείας του και προσέκρουσε σε δέντρο, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του οδηγού.