Εντός της προγραμματικής περιόδου η κατασκευή του μεγάλου δακτυλίου

on .

KOMBOS BOGIANOY

• Συγκρατημένη αισιοδοξία ότι το έργο του μεγάλου δακτυλίου από τον κόμβο του Πανηπειρωτικού Σταδίου μέχρι τον κόμβο Βογιάννου, μπορεί να υλοποιηθεί εντός της τρέχουσας προγραμματικής περιόδου, εξέφρασε χθες ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Μ. Ελισάφ κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης του Δημοτικού Συμβουλίου για την πορεία των συγχρηματοδοτούμενων έργων. Προϋπόθεση για αυτό είναι να εξελιχθεί ομαλά η διαγωνιστική διαδικασία, πρόσθεσε ενημερώνοντας ότι η διάρκεια υλοποίησης προβλέπεται να είναι 15 μήνες.
Κατά τα άλλα ο Δήμαρχος παρέθεσε αναλυτικά στοιχεία για τις εντάξεις και την εξέλιξη των έργων, τονίζοντας ότι οι ρυθμοί υλοποίησης των Έργων ΕΣΠΑ ήταν εξαιρετικά χαμηλοί, ασκώντας παράλληλα κριτική στην προηγούμενη Δημοτική Αρχή: «Μόλις δύο έργα ήταν συμβασιοποιημένα από την κοσμογονία που πιστεύαμε ότι συνέβαινε γύρω μας. Απορρόφηση μηδέν…», τόνισε χαρακτηριστικά, αναγνωρίζοντας ωστόσο και καθυστερήσεις επί ημερών της δικής του θητείας, τις οποίες απέδωσε σε μεγάλο βαθμό «στις συνθήκες της πανδημίας, στο ασφυκτικό γραφειοκρατικό και αναποτελεσματικό τρόπο λειτουργίας του ελληνικού Δημοσίου αλλά και στις δικές μας αδυναμίες». .
Απαντήσεις για ΔΕΥΑΙ
Στη χθεσινή συνεδρίαση δεν έλειψαν και οι αναφορές στο θέμα που προέκυψε με τη σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΥΑΙ. Όπως είπε ο Πρόεδρος της Επιχείρησης Άρης Μπαρτζώκας, η μία εκ των δύο προσφυγών προήλθε από κατοίκους που αντιδρούν στην κατασκευή της λεωφόρου Νιάρχου.
Προκειμένου να αποφευχθούν προβλήματα με την κατασκευή της Νιάρχου λόγω των προσφυγών, ανέφερε ο κ. Μπαρτζώκας ζητήθηκε η συνεργασία όλων των παρατάξεων της αντιπολίτευσης. Οι γυναίκες δημοτικοί σύμβουλοι υπέγραψαν υπεύθυνη δήλωση ότι δεν επιθυμούσαν και δεν επιθυμούν να εκπροσωπηθούν στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑΙ.
Ο αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΙ Στέφανος Μάντζιος απάντησε στους ισχυρισμούς που είχε διατυπώσει η παράταξη της «Ενότητας Πολιτών» για το ίδιο θέμα. Όπως εξήγησε η υπόθεση του παρελθόντος ήταν εντελώς διαφορετική από την τελευταία.
«Ήταν- ανέφερε- δυο περιπτώσεις λάθους σύνθεσης θα αναφερθώ στην μια από αυτές. Εκλεγμένος Δημοτικός Σύμβουλος καθώς τότε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου είχε εργολαβική σχέση με την επιχείρηση κάτι που από μόνο του ήταν ασυμβίβαστο. Και επειδή πολύς λόγος γίνεται για την Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοπορία έχει αφήσει το αποτύπωμά της στην πόλη μας με έργα όπως ΚΕΝΑΝ ΜΕΣΣΑΡΕ, ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΊ κ.λ.π. και επενδυτικές πρωτοβουλίες που επιφέρουν σοβαρότατα έσοδα όπως Grand Serrai και parking στον Δήμο μας..».
Ο Δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ αναφερόμενος στο ίδιο θέμα τόνισε ότι το ζήτημα με την σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου δεν ήταν πολιτικό αλλά νομικό και διαδικαστικό.
«Η σύνθεση είχε αποφασιστεί από το Δημοτικό Συμβούλιο, εγκρίθηκε από την Αποκεντρωμένη και λειτουργούσε κανονικά», πρόσθεσε μεταξύ άλλων.