«Γι’ αυτά πολεμήσαμε» το θέμα του διαγωνισμού ποίησης της ΕΛΣΗ

on .

pena

• Τον καθιερωμένο ετήσιο πανελλήνιο διαγωνισμό ποίησης διοργανώνει η Εταιρία Λογοτεχνών και Συγγραφέων Ηπείρου. Ο διαγωνισμός φέτος έχει προτεινόμενο θέμα «Γι’ αυτά πολεμήσαμε», εμπνευσμένο από τα λόγια του στρατηγού Μακρυγιάννη προς τους στρατιώτες: «Αυτά και δέκα χιλιάδες τάλαρα να σας δώσουνε, να μη καταδεχθείτε, να βγουν από την πατρίδα μας. Γι’ αυτά πολεμήσαμε».
Δικαίωμα συμμετοχής στον διαγωνισμό έχουν Έλληνες, Έλληνες ομογενείς και Έλληνες κάτοικοι αλλοδαπής. Τα ποιήματα που θα υποβληθούν πρέπει να είναι γραμμένα στην ελληνική γλώσσα και οι διαγωνιζόμενοι/ες να έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους.
Οι συμμετέχοντες/ουσες καλούνται να υποβάλουν στον διαγωνισμό μέχρι τις 15 Ιουνίου ένα ποίημά τους, το οποίο δεν θα ξεπερνά τους 30 στίχους. Πρέπει να αποσταλεί σε τρία δακτυλογραφημένα αντίγραφα, στα οποία θα αναγράφεται μόνο το ψευδώνυμο του διαγωνιζόμενου/ης.
Η επιλογή των ποιημάτων θα γίνει από τριμελή επιτροπή, την οποία θα ορίσει το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρίας Λογοτεχνών και Συγγραφέων Ηπείρου.
Τα αποτελέσματα του διαγωνισμού θα ανακοινωθούν το πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου. Θα απονεμηθούν τρία βραβεία και τρεις έπαινοι.
Η τελετή απονομής των βραβείων και των επαίνων θα λάβει χώρα στην καθιερωμένη ετήσια εκδήλωση της ΕΛΣΗ «Λυρική Παμβώτις», η οποία πραγματοποιείται το τελευταίο Σάββατο του μηνός Αυγούστου στο Νησί Ιωαννίνων.
• Η ταχυδρομική διεύθυνση στην οποία θα αποσταλεί ο φάκελος με την ένδειξη για τον 20ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ποίησης της ΕΛΣΗ είναι: Σπύρος Εργολάβος, Ταμίας ΕΛΣΗ- Για τον διαγωνισμό ποίησης. Ι. Γούναρη 7 – 454 44 Ιωάννινα.