Αλλάζει όψη το Πάρκο Λακκωμάτων

on .

lakkomata

• Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες ανάπλασης στο Πάρκο Λακκωμάτων. Το Πάρκο, που βρίσκεται στον αστικό ιστό αλλάζει όψη με σειρά παρεμβάσεων και με σκοπό να αποτελέσει πόλο έλξης για τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής.
Τον χώρο επισκέφθηκε χθες ο Δήμαρχος Μ. Ελισάφ, ο αντιδήμαρχος Γ. Αρλέτος και κλιμάκιο της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμουκαι ενημερώθηκαν από τον ανάδοχο για την εξέλιξη των εργασιών.
Ο προϋπολογισμός ανέρχεται στις 900.000 ευρώ και οι πιστώσεις προέρχονται από το «Πράσινο Ταμείο» και πόρους του Δήμου.
Ο Δήμαρχος έκανε ειδική αναφορά στην κοπή και την απομάκρυνση δέντρων από το Πάρκο, διευκρινίζοντας ότι έγινε με την άδεια του δασαρχείου καθώς ήταν γερασμένα και πολλά επικίνδυνα. «Στη θέση τους θα φυτευθούν νέα δέντρα, υγιή και με γρήγορη ανάπτυξη», ανέφερε.
Οι παρεμβάσεις
Το έργο της ανάπλασης αναλυτικά περιλαμβάνει:
Οριοθετημένο πάρκο σκύλων: Θα αποτελέσει τον πρώτο οριοθετημένο χώρο για σκύλους στην πόλη, μια χρήση η οποία κρίνεται ιδιαίτερα χρήσιμη και αναμένεται να προσελκύει τους ιδιοκτήτες κατοικίδιων στο χώρο.
Υπαίθριο καθιστικό: Η οργάνωση ενός υπαίθριου καθιστικού με φυσικό υλικό (ξύλο) το οποίο θα χρησιμοποιείται ως χώρος στάσης από τις νεαρότερες ηλικίες θα αναβαθμίσει ποιοτικά την περιοχή του πάρκου και θα αυξήσει τον αριθμό των χρηστών του χώρου.
Μικρό αναψυκτήριο με υπαίθριο χώρο: Ένας μικρός χώρος αναψυκτήριου μέσα σε πράσινο θεωρείται απαραίτητος για την περαιτέρω αναβάθμισή του.
Υπαίθριο αμφιθέατρο: Η χωροθέτηση της χρήσης αυτής κρίνεται ενισχυτική για τον πολιτιστικό χαρακτήρα της περιοχής.
Συνδέσεις
• Επί της οδού Μολοσσών: κατεδάφιση του υφιστάμενου πέτρινου τοίχου και κατασκευή περίφραξης στη θέση του με διαπλάτυνση της εισόδου.
• Αποκατάσταση της σύνδεσης του πάρκου με την περιοχή, μπροστά από το κτίριο της Φιλαρμονικής και του χορευτικού με σκάλα η οποία θα συνδέει αποτελεσματικά τα δυο τμήματα.
Πάρκο Κουραμπά:
• Διαπλάτυνση της εισόδου της παιδικής χαράς
• Συντήρηση των υφιστάμενων εγκαταστάσεων
• Δημιουργία χώρου καθιστικού στο δυτικό κομμάτι που γειτνιάζει με τη Λεωφόρο Δωδώνης.
Πρόσβαση Α.Μ.Ε.Α.: Κατασκευή διαμορφώσεων για κίνηση Α.Μ.Ε.Α. σε όλο το χώρο.