Κουβαλούσαν με τα πόδια 38 κιλά χασίς από την Αλβανία

on .

NARKOTIKA

• Με τα πόδια κουβαλούσαν 38 κιλά χασίς μέσα από δύσβατη δασική περιοχή, δυο Αλβανοί, οι οποίοι δεν κατάφεραν να φτάσουν στον τελικό προορισμό τους, καθώς χθες το πρωί συνελήφθησαν στο Μαυροβούνι Ιωαννίνων, στο πλαίσιο οργανωμένης επιχείρησης αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών.

Οι δυο συλληφθέντες κατηγορούνται για τα αδικήματα της εισαγωγής, μεταφοράς, κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών καθώς και της παράνομης εισόδου στη χώρα. 

Συγκεκριμένα, μετά από αξιολόγηση πληροφοριών και στοιχείων και στο πλαίσιο διασυνοριακής συνεργασίας με τις Αλβανικές Αρχές, οι αστυνομικοί εντόπισαν και συνέλαβαν τους δύο αλλοδαπούς, οι οποίοι, μαζί με έναν ακόμη συνεργό τους που αναζητείται, μετέφεραν πεζοί δύο ταξιδιωτικούς σάκους, που περιείχαν 24 δέματα με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 38 κιλών και 350 γραμμαρίων. 
Επίσης, από τον έλεγχο των στοιχείων των αλλοδαπών, οι οποίοι στερούνται νομιμοποιητικών εγγράφων εισόδου και παραμονής στη χώρα, εξακριβώθηκε ότι σε βάρος τους εκκρεμούσαν μέτρα απαγόρευσης εισόδου στη χώρα. 
Εκτός από τα ναρκωτικά κατασχέθηκαν 350 ευρώ και 6.500 λεκ Αλβανίας, δυο τηλέφωνα και διάφορες κάρτες κινητής τηλεφωνίας. 
Οι συλληφθέντες επρόκειτο να οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων, ενώ το προανακριτικό έργο διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων.
 Δύο ακόμη κατηγορούμενοι  για εκβιασμό στην Άρτα
• Tα στοιχεία και δύο ακόμη ατόμων που εμπλέκονται στις υποθέσεις ληστείας και εκβίασης σε βάρος επιχείρησης στην Άρτα ταυτοποιήθηκαν από την Αστυνομία. Συνολικά λοιπόν διώκονται πέντε δράστες για τις συγκεκριμένες υποθέσεις.  Σε βάρος των δύο νέων κατηγορουμένων σχηματίσθηκε δικογραφία.  Υπενθυμίζεται ότι, οι δράστες, ενεργώντας κάθε φορά με διαφορετική σύνθεση, μετέβησαν σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις στο ίδιο περίπτερο στην πόλη της Άρτας, όπου με την απειλή ή άσκηση βίας σε βάρος των υπαλλήλων και με απειλές για βλάβη της επιχείρησης, απέσπασαν διάφορα προϊόντα.
 Τσάκωσαν αλλοδαπό  με λαθραίο καπνό
• Ένας αλλοδαπός συνελήφθη στο 7ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Ιωαννίνων - Κόνιτσας, από αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Δράσης Ιωαννίνων κατηγορούμενος για παράβαση του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα. Συγκεκριμένα, μετά από έλεγχο που έγινε σε Ι.Χ. αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε ο κατηγορούμενος, βρέθηκε στην αποσκευή του και κατασχέθηκε  συσκευασία με λαθραίο καπνό, συνολικού βάρους 500 γραμμαρίων.