Το ‘παιξε... λοιμωξιολόγος και ξεγέλασε τον ταβερνιάρη!

on .

KRASI POTHRIA

Σε «μάστιγα» έχουν μετατραπεί οι απάτες σε βάρος πολιτών κάθε ηλικίας με πρώτες και καλύτερες εκείνες που γίνονται μέσω τηλεφώνου ή διαδικτυακά.
Σε αρκετές περιπτώσεις οι επιτήδειοι καταφέρνουν να αποσπάσουν σημαντικά χρηματικά ποσά από τα ανυποψίαστα θύματά τους.
Αυτό ακριβώς συνέβη και σε ιδιοκτήτη ταβέρνας σε χωριό του Δήμου Κόνιτσας. Του τηλεφώνησε απατεώνας, ο οποίος αξιοποίησε την επικαιρότητα για να πετύχει τον στόχο του. Δηλαδή, του παρουσιάστηκε ως επικεφαλής ομάδας... λοιμωξιολόγων και του εξέφρασε την επιθυμία να πραγματοποιήσει συνεστίαση στην ταβέρνα του. Έθεσε όμως ως απαραίτητη προϋπόθεση την παραγγελία κρασιών καλύτερης ποιότητας, καταφέρνοντας με αυτό τον τρόπο να τον εξαπατήσει και να τον πείσει να αποστείλει, μέσω ταχυδρομικής επιταγής, το χρηματικό ποσό των 300 ευρώ για την υποτιθέμενη αγορά των κρασιών!
Το περιστατικό συνέβη τον περασμένο Οκτώβριο, το κατήγγειλε το θύμα και η υπόθεση της τηλεφωνικής απάτης σε βάρος του ταβερνιάρη εξιχνιάστηκε αυτές τις ημέρες από την Αστυνομία. Σε βάρος του ψευτο – λοιμωξιολόγου σχηματίσθηκε δικογραφία για απάτη.
Χωρίς διαβατήρια…
Σε άλλα νέα του αστυνομικού δελτίου, τέσσερις αλλοδαποί συνελήφθησαν στα Γιάννενα για παράνομη είσοδο στη χώρα. Ειδικότερα, όπως διαπιστώθηκε από τον έλεγχο, οι αλλοδαποί οι οποίοι επέβαιναν σε λεωφορείο που εκτελούσε το δρομολόγιο Κόνιτσα – Γιάννενα, στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων εισόδου και παραμονής στη χώρα. Επιπρόσθετα, από τον έλεγχο των στοιχείων τους προέκυψε ότι σε βάρος του ενός εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση με ποινή φυλάκισης τριών μηνών και χρηματική ποινή 3.000 ευρώ για παραβάσεις της νομοθεσίας περί αλλοδαπών, ενώ σε βάρος των υπολοίπων εκκρεμούσαν μέτρα απαγόρευσης εισόδου στη χώρα και σε έδαφος Schengen.
Άλλες συλλήψεις
Ένας συμπατριώτης μας και ένας αλλοδαπός συνελήφθησαν σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις στα Γιάννενα από άνδρες της Δίωξης διότι κατά τον έλεγχο βρέθηκαν στην κατοχή τους και κατασχέθηκαν μικροποσότητες ακατέργαστης κάνναβης.
Άλλα τέσσερα άτομα συνελήφθησαν σε περιοχή της Πρέβεζας επειδή είχαν στήσει παράνομα σκηνές σε δημόσιο χώρο στάθμευσης οχημάτων. Τους εντόπισαν πρωινές ώρες και τους συνέλαβαν αστυνομικοί του Τμήματος Πρέβεζας.