Εθνικό Βραβείο στη Δρ Μιχαέλα Φίλιου

on .

filioy

• Για την έρευνά της: «Διερευνώντας νέες θεραπευτικές προσεγγίσεις για νευροψυχιατρικές διαταραχές», βραβεύτηκε η Μιχαέλα Φίλιου, Επίκουρη καθηγήτρια Βιοχημείας του Τμήματος Bιολογικών Εφαρμογών και Τεχνολογιών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και συνεργαζόμενη ερευνήτρια στο Τμήμα Βιοϊατρικών Ερευνών του Ινστιτούτου Μοριακής Βιολογίας και Βιοτεχνολογίας του ITE. Η βράβευση έγινε στο πλαίσιο των Ελληνικών βραβείων L’Oréal-UNESCO για τις Γυναίκες στην Επιστήμη (https://www.womeninscience.gr)
Η Μιχαέλα Φίλιου είναι απόφοιτη του Τμήματος Βιολογικών Εφαρμογών και Τεχνολογιών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, κάτοχος μεταπτυχιακού από το Imperial College London και διδακτορικού από το Ludwig Maximilian University. Εργάστηκε ως υποψήφια διδάκτορας και ερευνήτρια στο Max Planck Institute of Psychiatry στο Μόναχο για 12 χρόνια και ήταν επισκέπτρια ερευνήτρια στο Harvard Medical School. Οι άλλες δύο βραβευθείσες είναι η Μαρία Πετροπούλου, Επίκουρη καθηγήτρια στο Τμήμα Φυσικής του ΕΚΠΑ και η Αναστασία-Γεωργία Πίππα, Επίκουρη καθηγήτρια στο Τμήμα Φαρμακευτικής του ΕΚΠΑ.
Το Τμήμα Βιολογικών Εφαρμογών και Τεχνολογιών με ανακοίνωσή του εύχεται στην κ. Μιχαέλα Φίλιου, «καλή συνέχεια στο υψηλού επιπέδου ερευνητικό της έργο».