Συνεργασία Δήμου Πάργας με Πανεπ. Ιωαννίνων με στόχο την αγροτοκτηνοτροφική ανάπτυξη

on .

parga

• Μια νέα σελίδα για την αγροτοκτηνογραφική ανάπτυξη του Δήμου Πάργας εγκαινιάζεται μέσα από την συνεργασία του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και του Δήμου Πάργας. 

Η Γενική Συνέλευση του Τμήματος Γεωπονίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων απαντώντας σε σχετικό αίτημα του Δημάρχου Πάργας κ. Ζαxαριά, αποφάσισε ομόφωνα να συμβάλει με κάθε δυνατό μέσο στην επιστημονική εκπαίδευση, την κατάρτιση εναλλακτικών μορφών παραγωγής, καθώς και σε τομείς που αφορούν την μεταποίηση-τυποποίησή των γεωργοκτηνοτροφικών προϊόντων, ορίζοντας σαν επιστημονικό υπεύθυνο τον Καθηγητή κ. Χαράλαμπο Καριπίδη.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Δήμου, μέσα από την συνέργεια αυτή με το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, αλλά και την διαρκή συνεργασία με τον Επιμελητήριο Πρέβεζας, ο Δήμος Πάργας ξεκινά μια δυναμική παρέμβαση στην αγροτοκτηνοτροφική παραγωγή του τόπου. Με την καθοδήγηση του Πανεπιστημίου θα γίνει εφικτή με σύστημα και οργανωμένα, η υλοποίηση της νέας αγροτικής πολιτικής για την περιοχή, προς όφελος των παραγωγών και της οικονομίας.

Συνάντηση εργασίας Χρ. Τσιρογιάννη με  τον Πρόεδρο του «Πράσινου Ταμείου»

• Συνάντηση εργασίας με τον Πρόεδρο του «Πράσινου Ταμείου», Στάθη Σταθόπουλο για τα ενεργά χρηματοδοτικά προγράμματα και γενικότερα θέματα εκσυγχρονισμού υποδομών και υπηρεσιών του Δήμου Αρταίων, πραγματοποίησε στην Αθήνα, ο Δήμαρχος Αρταίων Χρ. Τσιρογιάννης, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών Νίκο Λιόντο.
Στη συνάντηση, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τις ενταγμένες πράξεις στο «Πράσινο Ταμείο» και ειδικότερα, το Σχέδιο Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων (ΣΦΗΟ) στο Δήμο Αρταίων και τα βραβεία της μελέτης του Αρχιτεκτονικού Διαγωνισμού του «Οpen mall». Επίσης ο Δήμαρχος ενημερώθηκε για την πορεία των δύο προτάσεων για χρηματοδότηση που έχει υποβάλλει ο Δήμος και συγκεκριμένα, την δημιουργία νέας πλατείας απέναντι από τον Ιερό Ναό του Αγίου Μάξιμου του Γραικού και τις νέες φυτεύσεις στα πεζοδρόμια των οδών Πουλίου Δράκου, Γαρουφαλιά και Παπαβασιλείου.
Επιπλέον, μεταξύ άλλων αναφέρθηκαν και στις προσκλήσεις χρηματοδότησης έργων ανάπλασης κοινόχρηστων χώρων, για την δημιουργία παιδικής χαράς ΑμεΑ και την δημιουργία νέου δημοτικού χώρου στάθμευσης.
Ο κ. Τσιρογιάννης, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης, εξέφρασε τη σπουδαιότητα των προσκλήσεων του «Πράσινου Ταμείου» και συγκεκριμένα αναφέρθηκε στην πρόταση που θα υποβάλλουν το επόμενο διάστημα στο Πράσινο Ταμείο, ο Σύλλογος Ροδαυγής με την συνεργασία του Δήμου Αρταίων και του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων σχετικά με την αξιοποίηση των μονοπατιών και του δάσους, στην περιοχή της Ροδαυγής, ενώ ευχαρίστησε τον κ. Σταθόπουλο, για την άψογη μέχρι τώρα συνεργασία τους.

Ο Δήμος Ζαγορίου αναβαθμίζει τις αθλητικές εγκαταστάσεις του

• Εντάχθηκε στο Πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ», το έργο «Εκσυγχρονισμός αθλητικών εγκαταστάσεων Τσεπελόβου του Δήμου Ζαγορίου» συνολικού προϋπολογισμού 613.428,00 χιλ. ευρώ.
Πρόκειται για έργο που αφορά το υφιστάμενο αθλητικό κέντρο στο Τσεπέλοβο με το οποίο προβλέπεται η τοποθέτηση φυσικού χλοοτάπητα τελευταίας γενιάς στο υπάρχον γήπεδο ποδοσφαίρου, εγκατάσταση φωτιστικών σωμάτων LED, ολοκλήρωση του κτιρίου των αποδυτηρίων και κατασκευή γηπέδου μπάσκετ με ελαστικό τάπητα, οργάνων γυμναστικής και την περίφραξή του.