Να επισπευσθεί ο εμβολιασμός των τελειόφοιτων της Ιατρικής Ιωαννίνων

on .

EMBOLIO

• Την άμεση εκπόνηση ολοκληρωμένου σχεδίου εμβολιασμού ζητά ο Σύλλογος Φοιτητών Ιατρικής του Πανεπ. Ιωαννίνων και επανέρχεται στο θέμα, με επιστολή του προς τον Πρύτανη του Ιδρύματος Τρ. Αλμπάνη, την Πρόεδρο του Τμήματος Άννα Μπατιστάτου, το Δ/τή του Πανεπ. Νοσοκομείου Ν. Κατσακιώρη, την Πρόεδρο της Επιτροπής Λοιμώξεων Στ. Τσιάρα και το Δ/τή της 6ης ΥΠΕ Ι. Καρβέλη.

Στην επιστολή (την υπογράφουν η Αντιπρόεδρος Έλλη Σωτηροπούλου και ο Γραμματέας Παναγιώτης Χούσος) τονίζεται ότι οι 167 τελειόφοιτοι Ιατρικής παραμένουν ανεμβολίαστοι, όταν μάλιστα προσφέρουν κλινικό έργο και εμπλέκονται συνολικά στη δραστηριότητα 12 κλινικών του Νοσοκομείου. «Όπως γίνεται αντιληπτό ενδεχόμενα κρούσματα και νοσήσεις μεταξύ των φοιτητών αυτών, μπορεί να λειτουργήσουν καταλυτικά για εκτεταμένη ενδονοσοκομειακή διασπορά του ιού, την ώρα που η αποφυγή της είναι υψίστης προτεραιότητας», τονίζεται μεταξύ άλλων. Η Σύγκλητος Στο μεταξύ, η πραγματοποίηση των εργαστηρίων, των κλινικών ασκήσεων και της πρακτικής άσκησης που απαιτούν τη φυσική παρουσία των φοιτητών, των μελών ΔΕΠ, καθώς και όλων των εμπλεκομένων υπαλλήλων σε αυτά, συζητήθηκε κατά την προχθεσινή συνεδρίαση της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Όπως αναφέρει στην απόφασή της που δημοσιοποιήθηκε χθες «η συνεχιζόμενη απαγόρευση και αναστολή, λόγω πανδημίας, των παραπάνω δράσεων, έχει αφήσει σημαντικά κενά στο χειμερινό και εαρινό εξάμηνο, δημιουργώντας σοβαρά προβλήματα στην ολοκλήρωση της εκπαιδευτικής διαδικασίας κατά το τρέχον έτος». Παράλληλα επισημαίνει ότι θα πρέπει να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα από την Πολιτεία, ώστε το Πανεπιστήμιο να λειτουργήσει με ασφάλεια. Για το σκοπό αυτό, ζητά να προχωρήσει άμεσα ο εμβολιασμός όλου του προσωπικού, που εμπλέκεται σε εργαστηριακά και κλινικά μαθήματα, καθώς και να πραγματοποιούνται συνεχείς έλεγχοι (rapid test) όλων των εμπλεκομένων στην εκπαίδευση.