Μετανάστες αναζητούν «έξοδο» στα ελληνοαλβανικά σύνορα!

on .

KTISMATA POGONIOY EISODOS

• Διέξοδο προς την... ελευθερία εξακολουθούν να αναζητούν πρόσφυγες και μετανάστες που έχουν «παγιδευτεί» στη χώρα μας λόγω της πανδημίας και νιώθουν εγκλωβισμένοι.
Οι συνθήκες είναι για όλους δύσκολες και γι’ αυτό δεν είναι λίγοι εκείνοι που επιχειρούν κάθε τόσο να εξέλθουν των συνόρων κρυμμένοι σε φορτηγά και καράβια που πλέουν προς Ιταλία είτε πάλι βαδίζοντας πεζοί προς τα σύνορα με την Αλβανία, όπου ίσως θεωρούν ότι θα βρουν έναν «παράδεισο» ή πιστεύουν πως θα περάσουν εύκολα μέσω αυτής στην κεντρική και Βόρειο Ευρώπη.
Δέκα Πακιστανοί
Κάτι τέτοιο πρέπει να είχαν στο νου τους έξι αλλοδαποί Πακιστανικής καταγωγής, οι οποίοι, έχοντας μαζί και τα τέσσερα ανήλικα παιδιά τους, κινούνταν προς την Ελληνοαλβανική μεθόριο, προκειμένου να περάσουν στη γειτονική χώρα. Ωστόσο, δεν πρόλαβαν, καθώς στη διασταύρωση προς Κτίσματα, κοντά στα σύνορα, τους εντόπισαν αστυνομικοί του Τμήματος Πωγωνίου. Όπως διαπίστωσαν κατά τον έλεγχο, οι Πακιστανοί στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων εισόδου και παραμονής στη χώρα και τους συνέλαβαν, με αποτέλεσμα το «ταξίδι» τους να μην ολοκληρωθεί πρόωρα.
Διάφορα αδικήματα
Αρκετές ακόμα συλλήψεις έγιναν από τις Αστυνομικές Αρχές το τελευταίο διήμερο σ’ όλη την Ήπειρο για διάφορα αδικήματα. Πιο συγκεκριμένα, στην Ιόνια Οδό, στο ύψος των διοδίων Τερόβου, συνελήφθη άνδρας επειδή μετέφερε με αυτοκίνητο τέσσερις αλλοδαπούς που στερούνταν παντελώς ταξιδιωτικών εγγράφων, οι οποίοι επίσης συνελήφθησαν προκειμένου εφαρμοστεί σε βάρος τους το μέτρο της διοικητικής απέλασης. Στην Άρτα, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, συνελήφθησαν δύο άτομα, ο μεν ένας επειδή κατείχε δύο συσκευασίες με ηρωίνη σε μορφή βράχου, συνολικούς βάρους 7,78 γραμμαρίων, ζυγαριά ακριβείας και σύνεργα με υπολείμματα ηρωίνης, ο δε άλλος διότι είχε στην κατοχή του σύνεργα με υπολείμματα ηρωίνης.
Στα Γιάννενα, πάλι, συνελήφθη αλλοδαπός ο οποίος εντοπίστηκε στην περιοχή των ΚΤΕΛ και από τον έλεγχο προέκυψε ότι είχε εισέλθει παράνομα στη χώρα ενώ σε βάρος του εκκρεμούσαν μέτρα απαγόρευσης εισόδου ελληνική επικράτεια και σε έδαφος Schengen.
Ανήλικος κλέφτης...
Στο ενημερωτικό δελτίο της ΕΛ.ΑΣ Ηπείρου υπάρχει κι άλλο ένα περιστατικό που ξεχωρίζει. Στην Άρτα συνελήφθη ένας ανήλικος για κλοπή και μαζί του συνελήφθη και η μητέρα του για παραμέληση της εποπτείας του. Ειδικότερα, ο νεαρός δράστης εισήλθε σε γραφεία συλλόγου από όπου αφαίρεσε πορτοφόλι με χρηματικό ποσό 400 ευρώ και τράπηκε σε φυγή, όταν έγινε αντιληπτός από μέλος του συλλόγου. Ύστερα από αναζητήσεις της Αστυνομίας, συνελήφθη λίγη ώρα αργότερα, ενώ αστυνομικοί της Ασφάλειας προχώρησαν στη σύλληψη και της μητέρας του. Πρόκειται για οικογένεια που έχει απασχολήσει και στο παρελθόν την Αστυνομία.