Κυβερνητική παρέμβαση για το ιδιοκτησιακό στο Δρέπανο

on .

DREPANOS HGOYMENITSAS

• Σε «πόλεμο» με τον Οργανισμό Λιμένος βρίσκεται ο Δήμος Ηγουμενίτσας, με «μήλον της έριδος» τη χερσαία ζώνη της πόλης και συγκεκριμένα την χερσόνησο του Δρέπανου, το ιδιοκτησιακό καθεστώς του οποίου αμφισβητείται ευθέως από την ΟΛΗΓ Α.Ε. ήδη από πέρυσι.
Το ζήτημα είναι μείζονος σημασίας για τον Δήμο, ο οποίος θεωρεί πως το Δρέπανο του ανήκει και έχει δικαίωμα να το εκμεταλλεύεται προς όφελος της πόλης και των κατοίκων της όπως έκανε ανέκαθεν. 
Για τον λόγο αυτό και με αφορμή πρόσφατη αμφισβήτηση του υπάρχοντος καθεστώτος από τη Διοίκηση του ΟΛΗΓ, πέντε πρώην δήμαρχοι της Ηγουμενίτσας με κοινή δήλωσή τους ζητούν παρέμβαση της Κυβέρνησης προκειμένου να επιλυθεί οριστικά το ζήτημα. Εδώ αξίζει να σημειωθεί ότι στην περιοχή του Δρεπάνου, ούτε στο παρελθόν υπήρξαν ούτε σήμερα αναπτύσσονται οποιασδήποτε μορφής λιμενικές δραστηριότητες.
 Πέντε συν μία υπογραφές
Οι κ.κ. Πέτρος Λιάκος, Θωμάς Πάντος, Ανδρέας Νταής, Θωμάς Πιτούλης (Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Θεσπρωτίας σήμερα) και Γεώργιος Κάτσινος, όλοι τους πρώην δήμαρχοι Ηγουμενίτσας υπογράφουν από κοινού με τον νυν Δήμαρχο Ιωάννη Λώλο τη δήλωση σχετικά με το ιδιοκτησιακό καθεστώς του Δρέπανου. 
Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά, «η πρόσφατη αμφισβήτηση, από τη διοίκηση της ΟΛΗΓ Α.Ε., του δικαιώματος του Δήμου Ηγουμενίτσας να μισθώσει τα καταστήματα του Δρεπάνου, μας αναγκάζει αφενός μεν να καταγγείλουμε την πράξη αυτή, αφετέρου δε να δηλώσουμε με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο, ότι το Δρέπανο και τα καταστήματα που κατασκευάστηκαν εκεί νομίμως με χρήματα των Δημοτών, ανήκαν και ανήκουν στον Δήμο Ηγουμενίτσας, ενώ ουδέποτε ως σήμερα, αμφισβητήθηκε το ιδιοκτησιακό τους καθεστώς. Οποιαδήποτε προσπάθεια ακύρωσης αυτού του δικαιώματος, στρέφεται ευθέως ενάντια στα συμφέροντα του Δήμου Ηγουμενίτσας και των Δημοτών του».  
Καταλήγοντας οι πρώην και ο νυν Δήμαρχος Ηγουμενίτσας καλούν την Κυβέρνηση να παρέμβει για την άμεση, συνολική και οριστική επίλυση του ζητήματος της χερσαίας ζώνης και ειδικότερα για την άμεση απόδοση των τμημάτων που δεν απαιτούνται για λιμενικές δραστηριότητες στο Δήμο Ηγουμενίτσας. Ένα αίτημα δίκαιο ώστε να υπάρξει οριστική διευθέτηση του σημαντικού για την Ηγουμενίτσα θέματος του Δρέπανου. 
ΚΩΣΤΑΣ ΑΓΟΡΗΣ