Καταδίωξη Ι.Χ. στα Γιάννενα για παράνομη μεταφορά μεταναστών

on .

PERIPOLIKO

• Έξι αλλοδαποί συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Ο.Π.Κ.Ε. ύστερα από καταδίωξη του αυτοκινήτου στο οποίο επέβαιναν. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της μεταφοράς παράτυπου μετανάστη, παραβίασης μέτρων για την πρόληψη ασθενειών, απείθειας και παραβίασης της νομοθεσίας περί αλλοδαπών και Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
Ειδικότερα, στην Περιφερειακή Οδό Ιωαννίνων οδηγός αυτοκινήτου δε συμμορφώθηκε σε σήμα στάσης αστυνομικών και προσπάθησε να διαφύγει αναπτύσσοντας ταχύτητα και πραγματοποιώντας επικίνδυνους ελιγμούς.
Ύστερα από καταδίωξη που ακολούθησε, το όχημα ακινητοποιήθηκε από τους αστυνομικούς στο 7ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Ιωαννίνων – Αθηνών. Από την έρευνα που πραγματοποιήθηκε προέκυψε ότι ο αλλοδαπός οδηγός του αυτοκινήτου μετέφερε με αυτό πέντε αλλοδαπούς, εκ των οποίων:
•ένας στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων και
•τρεις κατείχαν πλαστά δελτία αιτούντος διεθνή προστασία, τα οποία διαπιστώθηκε ότι είχαν προμηθευτεί από περιοχή των Αθηνών έναντι 200 ευρώ το καθένα.
Σε όλους τους συλληφθέντες βεβαιώθηκαν τα προβλεπόμενα διοικητικά πρόστιμα για την παραβίαση των μέτρων για την αποφυγή της διάδοσης του κορωνοϊού.

Συνελήφθη στην Πρέβεζα  για κατοχή ναρκωτικών
• Στην ευρύτερη περιοχή της Πρέβεζας συνελήφθη ημεδαπός, διότι όπως διαπιστώθηκε κατείχε στο σπίτι του ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, βάρους 10,8 γραμμαρίων.